Trabzonspor, ilk yarıyı galibiyetle kapatmak istiyor

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin son maçında yarın sahasında oynayacağı Kardemir Karabükspor maçına kilitlendi. Ligde en yakın takip

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinin son maçında yarın sahasında oynayacağı Kardemir Karabükspor maçına kilitlendi. Ligde en yakın takipçisi Bursaspor'un 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Bordo-Mavililer, Karabük maçını da kazanıp hem devre arasına moralli girmek, hem de puan farkını korumak istiyor.

Trabzonspor'un ligin etkili takımlarından Karabükspor ile oynayacağı maç öncesi eksik futbolcuların çokluğu nedeniyle teknik patron Şenol Güneş, kadroda mini bir revizyona gidecek. Bordo-mavili ekipte sarı kart cezalısı Colman ve Serkan ile izinsiz olarak ülkesine giden Jaja ve ilk yarıyı kapatan Glowacki gibi önemli eksikler bulunuyor. Teknik direktör Şenol Güneş'in, Serkan'ın yerine Barış ya da Mustafa'ya, Colman'ın yerine Ceyhun ve Jaja'nın yerine ise Alanzinho'ya ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

Karabükspor'un ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olduğunu söyleyen Güneş, futbolcularına uyarılarda bulundu. Güneş, "Bu maçı kazanarak devre arasına rahat girmek istiyoruz. Kendi seyircimiz önünde güzel futbol oynayıp, sahadan istediğimizi alarak ayrılmalıyız. Diğer takımlarla aramızdaki puan farkının korunması da önemli değil. Bu farkı korumak ya da daha fazla açabilmek için sahamızdaki maçtan galibiyetle ayrılmalıyız." ifadelerini kullandı.

UMUT'UN 100. GOL HEYECANI

Bu arada, ligde şu ana kadar toplam 98 golü bulunan Trabzonpor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, Karabükspor maçında 2 gol daha atıp "100'ler Kulübü"ne girmeyi hedefliyor.

Ligde daha önce Ankaragücü'nde 36 gol, Trabzonspor formasıyla 62 gol olmak üzere 233 maçta toplam 98 gol atan Umut, bu hafta 2 gol attığı taktirde ''100'ler Kulübü''ne girecek.

Umut Bulut, '100'ler Kulübü''ne girmesi halinde ayrıca, Trabzonspor forması giymiş futbolculardan bu unvanı elde eden 6. oyuncu olacak.

Daha önce bordo-mavili takım forması giyen Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Oktay Derelioğlu, Sergen Yalçın ve Hasan Özer '100'ler Kulübü'ne girmeyi başarmıştı.

Umut, 100. golüne ulaşması halinde bu sezon Fenerbahçeli Alex De Souza'dan sonra ikinci kez '100'ler Kulübü''ne giren futbolcu olacak.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00 başlayacak ve Fırat Aydınus'un yöneteceği maçı Trabzonspor'un şu muhtemel 11'le çıkması bekleniyor; Onur, Barış (Mustafa), Giray, Egemen, Cale, Ceyhun, Selçuk, Ceyhun, Selçuk, Engin, Alanzinho ve Umut.