Osmanlı çarığını modaya uyarladı, bot ve çizme tasarımı geliştirdi

Kahramanmaraş'ta 300 yıldan bu yana Osmanlı çarığı üreten Kopar ailesinin 4'üncü kuşak temsilcisi Hüseyin Kopar, bu tarihi mirası modaya uyarladı. Yüz

Kahramanmaraş'ta 300 yıldan bu yana Osmanlı çarığı üreten Kopar ailesinin 4'üncü kuşak temsilcisi Hüseyin Kopar, bu tarihi mirası modaya uyarladı. Yüzüklerin Efendisi, Truva, Büyük İskender ve Harry Potter gibi gişe rekoru kıran birçok filmde kahramanların giydiği çarıkların üreticisi olan Kopar, yeni bir tasarım geliştirdi. Orijinal Osmanlı çarığının kışın da tercih edilmesi için bot ve çizme üretti. Çarıkların üzerine müşterinin isteğine göre, deriden Osmanlı motifleri de işlenebilecek.

Hüseyin Kopar'ın yeni tasarımında, giydirme kürk de dikkat çekiyor. Koyun ve keçi kürkünü de ürettiği bot ve çizme türü çarıklarda kullanan ustanın yeni ürünü ilk kez 22–31 Aralık tarihleri arasında Bursa'da düzenlenecek olan Hediyelik Eşya Fuarı'nda görücüye çıkacak. Ürettikleri çarığı ilk olarak belirli müşterilerine gönderdiklerini söyleyen Kopar, seri üretime geçmeyi planladıklarını ifade etti. Yeni tasarımı yemenilerde de uygulayacaklarını belirten Kopar, kışlık modeller için ilerleyen zamanda farklı tasarımlar da geliştireceklerini kaydetti. Çarığın yazın ayakta, kaşıntı ve mantar rahatsızlıklarına sebep olmadığı gibi aynı rahatlığı kış aylarında da sağlayacağını anlatan Kopar, "Bu tasarımımız da çarıklarımız yazın ayakları serin tuttuğu gibi, kışın da sıcak tutacak. Suda da giyilebilecek bu ürünlerimizi nohut dediğimiz dikiş sistemiyle üretiyoruz. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu çarıkları giyebilecek." dedi.

Değişik renklerde üretim gerçekleştireceklerini aktaran Kopar, "60- 100 TL arasında satışa sunulacak bu çarıklara, müşterilerimizin isteğine göre de, yine deriden olan Osmanlı motifleri de yapacağız. Halkımıza bu yeni ürünü sevdirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.