İzmir'de Kitap Okuma Kampanyası

İzmir Gaziemir'de kaymakamlık tarafından düzenlenen, 'Gaziemir Her Akşam Saat 20.00'de 20 Dakika Kitap Okuyor Kampanyası' başladı.

İzmir'de Kitap Okuma Kampanyası
Gaziemir Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan İzmir Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, "Okuyan, araştıran, yetişmiş insan gücüne sahip ülkelerin dünyada, kültürel, ekonomik ve sosyal yönden gelişiyor" dedi.
Bilgiye ulaşan, bilgiyi kullanan, ürüne dönüştüren ve başkalarıyla paylaşan bireylerin ülkelerini kalkındırdığına dikkat çeken Kurt, "Cumhurbaşkanlığının başlattığı 'Türkiye Okuyor Kampanyası'nın altyapısı olan 'Gaziemir Her Akşam Saat 20.00'de 20 Dakika Kitap Okuyor Kampanyası'nın ilçede başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Bir yıldır altyapısını oluşturdukları çalışmada, ilçedeki esnaf ve sanayicilerin desteğiyle bin 500 yeni kitap alındığını belirten Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ise, kampanyanın duyurulması için hazırlanan 23 değişik afişten 32 bin adet basılıp, ev, iş yerleri, otobüs, dolmuş durakları ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere asıldığını söyledi. Törenden sonra Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine evlerinde okumaları için kitap hediye edildi.