Doğan hakim karşısında

Balyoz Darbe Planı davasına bugün hakim karışınsa çıkan Çetin Doğan duruşmaya girmeden önce yaptığı açıklamada “Davayı bireysel bir şey olarak görseydim hayatıma son verirdim” diye konuştu.

Doğan hakim karşısında
Balyoz Darbe Planında adı geçen komutanların tefi edememesi ile ilgili konuşan Doğan “Çok üzüldüm. Bir şüphe, bir kuşku, meşru bir zemin olsa insanın yapacağı bir şey yok. Böyle bir haksızlık karşısında insanların çıldırası geliyor. Ben bunu bireysel bir mağduriyet olarak karşılasaydım yaşamıma bile son verirdim. Ama ben bunu bireysel bir şey olarak görmüyorum. Kendimi kamu davasını yürüten kısmi seferberlik için eski bir asker, göreve çağrılmış bir asker olarak görüyorum.

Balyoz Darbe Planı davasının 1 numaralı sanığı Çetin Doğan şöyle konuştu; “ Bu davanın meşru bir zemini kalmamıştır. Valizle gelen dökümanlar içerisinde resmi olmayan hiçbir belge yok. Suç unsuru olan sadece 19 CD’den 3 tanesinde yazı da yoktur. İçerisinde imza da yoktur. Bunlar da yalan. Suç istinadı yapılan iddianamede yer almıştır. Bu tip CD’ler üretmek mümkün. Kopyalayıp yapıştırmışlar. Seminerde konuşma aramızdan belli bölümleri yaparak koymuşlar. Montaj almışlar. 1980 darbe planını önlerine koyarak yeni bir darbe planı yapmışlar. Fakat yaptıkları şey acemice olmuş. Bilgi edinme kapsamında sanık arkadaşlar görevlendiriliyorlar CD’ye göre. Darbeyi kimler yapacak hangi personel yapacak diye. Bunların durumuyla ilgili gerçek personel olduğu için, bunların durumunu Kara Kuvvetleri’nden soruyorlar. Zaten Türkiye’de yok bir şey. Sözde darbe yapılıyor ama neden oluyorsa İstanbul Marmara bölgesini kapsıyor. Bin 400 askerin içerisinden 200 kişisi ilişiği kesilmiş emekli, yurt dışında kursta.

HAKİMLERİN KARŞISINA DELİLLERLE ÇIKACAĞIM

Davanın sanıklarından emekli Orgeneral Çetin Doğan, "hakimlerin karşısına delillerle çıkacaklarını" söyledi.

Duruşma öncesinde salona ilk gelenlerden Çetin Doğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basından davaya ilgi göstermelerini isteyen Doğan, "Bu oyunu aydınlatın. Davanın meşru bir zemini kalmamıştır. Bunu göstereceğiz. Sabırla dinleyin ve halkımıza gösterin. Türkiye'de neler olduğunu anlatın. Bir hukuk cinayeti işleniyor dedim. Hala bu devam ediyor ısrarla. Ama şimdi hakimlerin karşısına bütün delillerimizle çıkacağız. O zaman göreceğiz sonucun ne olduğunu" dedi.

TARİHİ DURUŞMA BAŞLADI