İlaçlara Yüzde 10 İndirim

Türkiye Eczaneler Birliği 9

Türkiye Eczaneler Birliği 9. Bölge Eskişehir - Bilecik Eczacı Odası Bakanı Yücel Yenilmez, ilaçlarda yapılan yüzde 10'luk indirimden dolayı, Eskişehir'de eczacıların 3 milyon TL zarara uğradığını söyledi.
İlaçta yaşanan fiyat indirimi başlıyor. Şu an satışı yapılan ilaçların yüzde 95'inde yüzde 10 gibi bir fiyat indirimine gidilmesini isteyen SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın çağrısı uygulamaya geçiyor. Ancak daha yüksek ücretten ilaç alınması ve depoda bekletilmesi nedeniyle eczacılar da sıkıntıya girdi.
Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Eskişehir'de 275 eczanenin 3 milyon TL civarında bir zarar içinde olduğunu belirterek, "Geçen yılda benzer bir durum oldu eylem yapıldı. Ancak halkımız yanlış anladı. Biz paragöz insanlar değiliz. Biz mesleğimizin yok edilmemesi için uğraşıyoruz. Elbette ilaçta indirim bizi de mutlu eder. Ancak bu kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Bu yüzden bu yıl eylem yapmayacak taraflarla anlaşmaya gideceğiz. Ancak bir gerçek var ki Eskişehirli eczacı diğer meslektaşları gibi zarar çekecek. Bununla ilgili ilaç şirketlerinin zararımızı karşılamasını istiyoruz" dedi.
Hükümetin eczacılarla yan yana olması gerektiğini belirten Yenilmez, "Birlik olursak ilaç firmalarının da daha iyi imkanlarda ilaç satılmasını sağlayabiliriz. Ama ilacın pahalı olması yada buradaki mağduriyetler bizimle ilgili değil" diye konuştu.