Engelli Vatandaşa E-devlet Eziyeti

Bursa'da bir engelli genç, e-devlet şifresi ailesine verilmeyince ameliyatlı olduğu halde postahaneye gelmek zorunda kaldı.

Gençosman PTT'sine annesi vasıtasıyla başvuran engelli Serdar Sever'in e-devlet şifresi, elinde mahkeme kararı ile vasilik belgesi olan annesine verilmedi. Yeni ameliyat olan engelli genç, bunun üzerine ailesi tarafından PTT'ye getirilmek zorunda kaldı. Yüzde 70 iş göremez raporu bulunan Serdar Sever'in geçtiğimiz günlerde ayağından ameliyat olduğu bildirildi.
Bir ütü atölyesinde çalışan oğlunun ameliyat olduğu için istirahat izni aldığını, SGK'dan para alabilmek için kendilerinden e-devlet şifresi istendiğini söyleyen anne Yaşar Sever, vasilik belgesiyle birlikte PTT Gençosman Şubesi'ne başvurduğunu, ancak PTT yetkililerinin şifreyi kendisine vermediğini söyledi. Sever, "Raporu olan engelli çocuğumun şifresini bana vermediler. Elinizde vasilik belgesi olsa dahi size bu şifreyi veremeyiz dediler. Oğlumu ameliyatlı halde postahaneye getirmek zorunda kaldım.
Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.
Engelliler için sürekli yeni kanunlar çıkarıldığını hatırlatan anne Sever, "Başbakan görsün halimizi, bir sürü kanun çıkartıyorlar, ama kanunlara uyan yok" diyerek kızgınlığını dile getirdi.
Engelli gencin babası Mustafa Sever ise postahanenin güvenlik görevlileri ile tartıştı.