BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kimlik numarası!

Bir anda öfkelenen Bayındır koltuk deyneğini havaya kaldırarak " Benim T.C kimlik numaram bu" dedi. Bayındır, William Shakespeare'in "Olmak yada olmamak" cümlesini hem Türkçe hem de Kürtçe söyledi.

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'ın kimlik numarası!
Bir yanda iki dilli yaşam tartışması bir yandan da bir süredir Meclis'te BDP Milletvekillerinin Kürtçe konuşmaları. Kürsüye koltuk değneği çıkan Bayındır Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ı istifaya davet etti.

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Haziran ayında Silopi'deki eylemde yaşadığı kazanın ardından ilk kez TBMM kürsüsüne çıktı. Bir anda öfkelenen Bayındır koltuk deyneğini havaya kaldırarak " Benim T.C kimlik numaram bu" dedi.  Bayındır, William Shakespeare'in "Olmak yada olmamak" cümlesini hem İngilizce hem Türkçe hem de Kürtçe söyledi.

Milletvekillerine, 'Bugün burada bu halde konuşmamın sorumlusu hepiniz değil misiniz?' diye seslenen Bayındır, 6 ay önce geçirdiği kazanın ardından ilk kez Meclis kürsüsüne çıktı.   TBMM Genel Kurulu'nda 2011 bütçesi üzerindeki görüşmeler devam ediyor. Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçelerinin görüşüldüğü oturumda BDP adına Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır söz aldı. Haziran ayında Silopi'de gerçekleştirilen eyleme polisin müdahalesi sırasında kalça kemiği kırılan Bayındır, kürsüye koltuk değneğiyle çıktı. Yaşadığı kazanın ardından ilk kez Meclis kürsüsüne çıkan Bayındır, Türkçe ve Kürtçe 'Olmak ya da olmamak' ifadelerini kullandı.
 
Milletvekillerine, 'Bugün burada bu halde konuşmamın sorumlusu hepiniz değil misiniz?' diye seslenen Bayındır, "Beni yok ederseniz Kürt halkını da yok edeceğinizi mi sanıyorsunuz? Bedenim lime lime de olsa, bir bacağım değil iki bacağım da kırılsa beni ruhen, inanç olarak özgürlük mücadelemden asla vazgeçiremeyeceksiniz" şeklinde konuştu. Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf'ın, hakkını aramak adına hiçbir adım atmadığını ifade eden Bayındır, Kavaf'ı istifaya davet etti. Bayındır, konuşması sırasında kendisine laf atan AK Parti milletvekillerine dönerek koltuk değneğini havaya kaldırdı ve "Benim TC kimlik numaram bu. Zorunuza mı gitti?" diye bağırdı.