2013'te Sektörün Lideri Olmayı Planlıyor

Kırşehirli İşadamı Yiğit Akü sahibi Hamit Yiğit, Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD)' ın daveti üzerine katıldığı toplantıda, Kırşehir'e yatırımlarının devam edeceğini belirterek, Yiğit Akü ve Seracılık olarak hedeflerinin 2013 yılında sektörlerinde Türkiye birincisi olacaklarını söyledi

2013'te Sektörün Lideri Olmayı Planlıyor
Kırşehirli İşadamı Yiğit Akü sahibi Hamit Yiğit, Kırşehir Ahi İş Adamları Derneği (KAHİAD)' ın daveti üzerine katıldığı toplantıda, Kırşehir'e yatırımlarının devam edeceğini belirterek, Yiğit Akü ve Seracılık olarak hedeflerinin 2013 yılında sektörlerinde Türkiye birincisi olacaklarını söyledi.
KAHİAD'ın daveti üzerine toplantıya katılan, Hamit Yiğit belediye sosyal tesislerinde Kırşehir'de faaliyet yürüten sanayici ve iş adamları ile yemekli bir toplantıda bir araya geldi. Toplantıya, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, KAHİAD Başkanı Murat Baran ve işadamları katıldı.
Hamit Yiğit İş hayatında başından geçenleri anlattı. Yoksulluk ve sıkıntı içerisinde gece gündüz çalıştıklarını belirten Yiğit, başarılı olmanın yollarını mutlaka sistemden geçtiğini söyledi. Yiğit, "Bunu da biz kurumsallaşarak ve prensiplerimizi ortaya koyarak başarmaya çalıştık. Sonunda Allah'ın yardımı ile bu seviyeye geldik. Prensiplerinin içerisinde ilk şartın hedefin büyük olması gerekiyor. Bende işe başladığımda, 'mercedes'e akü vereceğimin' diyerek hedefimi koymuştum. Azimli olmak, hoşgörülü olmak, takım çalışması yapmak, fire ve israfı önlemek, kazandığını işine ve insana yatırım yapmak, şükretmesini bilmek gibi özellikler başarıyı getiriyor" şeklinde konuştu.
Bütün şartları yerine getirdikten sonra başarıyı Allah'tan beklemek gerektiğini de vurgulayan Yiğit, "Takdir ona aittir. Böylece bugün akü sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmasıyız. Hedefimiz 2013 yılında Türkiye'de birinci olmak. Şu anda Türkiye'de ve Dünyada otomotiv sanayinin önemli kuruluşlarının akülerini biz vermekteyiz. 55 ülkeye ihracat yapıyoruz. Libya'da 13 milyon dolarlık ve 100 bin metrekare'lik kapalı alan fabrikanın işletmesini aldık. Bu anlaşma bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.
İLK ELEKRTİRKLİ OTOMOBİLİN AKÜSÜ YİĞİT AKÜDEN
Bu arada İlk elektrikli aracın aküsünün Yiğit Akü tarafından yapıldığını kaydeden Yiğit, "Türkiye'de İhracatta sıralamada 275. olduk. Kriz döneminde de yüzde 20 büyüdük" dedi.
Yiğit, Çiçekdağı'n da 5 yüz dönüm arazi üzerinde seracılık yapmaya başladıklarını ve Kırşehir'e de yatırım yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Yiğit'in konuşmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, Yiğit'e Ahi sandığı ve plaket verdi. Vali Erden ve Başkan Yaşar Bahçeci KAHİAD Başkanı Murat Baran'ı bu tür organizasyonlar içerisinde sürekli yer aldığından dolayı tebrik etti.