2. Ekoloji Günleri Başladı

2. Ekoloji Günleri etkinliği, Fulya Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

2. Ekoloji Günleri Başladı
ASDF Fuarcılık tarafından İstanbul'da 2000 yılından bu yana düzenlenen Ekoloji Günleri, bu yıl 2. kez Türkiye'deki organik ürün üreticisi, ithalatçısı ve tüketicisini bir araya getirdi.
Yılbaşı alışverişi hareketliliğini de göz önünde bulunduran organizasyon yetkilileri, Ekoloji Günleri'nde ziyaretçiler arasından şanslı kişilere organik ürünler hediye edilecek.
Fuarın İlk Günü"Ekoloji ve İyi Tarım uygulamaları Kendi Ekonomisini Nasıl Yarattı" başlıklı bir panel düzenlendi. Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak'ın moderatörlüğünü yaptığı panele konuşmacı olarak Polonezköy'deki çiftliğinde organik tarımla uğraşan cemiyet hayatının tanınmış ismi Neslihan Kozanoğlu, PAKDER Başkanı Mehmet Tevfik Dinçer, Yerlim Organik Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Tonbul, Migros Kalite Müdürü Hülya Günay ve Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü katıldı.
Organik ürünlere güvenin tazelenmesi ve topluma organik ürün tüketme bilinci aşılanması hedefleyen etkinlik, şimdilerde Türkiye'de sayıları giderek artan organik ürün kullanıcısın sektördeki yeniliklerden haberdar etmek adına daha geniş bir ürün yelpazesini barındırıyor.
İşlenmesinde ve yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal kullanılmadan üretilen ve tüketiciye ulaştırılan organik ürünlerin farklı konseptlerle topluma yayılmasında öncülük eden şirketlerin katıldığı Ekoloji Günleri'nde, İstanbul'da hizmet veren ve nevresimden yatağa, sabundan havluya kadar organik ürünlerin yer aldığı "organik otel" de yer aldı.
Etkinlik ayıca, Çanakkale Ayvacık'ta hayvanların özgürce orman içerisinde dolaşarak beslendiği, Türkiye'nin ilk sertifikalı organik kırmızı etini üreten Ayvacık Organik Et Üreticileri Birliği tarafından bu yıl hizmete giren Ayvacık Organik Et Kooperatifine de ev sahipliği yapıyor.