Türkiye'nin Yüz Akı Thy

Son 10 yılda uçak sayısını, uçuş noktasını, yolcu sayısı hızla arttırarak dünyanın 8

Son 10 yılda uçak sayısını, uçuş noktasını, yolcu sayısı hızla arttırarak dünyanın 8. büyük hava yolu taşıyıcısı konumuna gelen Türk Hava Yolları (THY), sunduğu hizmetlerle de müşteri memnuniyetini yüzde 98'lere çıkarma başarısını gösterdi. Türkiye'nin uluslararası arenada hızla yükselen, en büyük markası konumunda olan THY, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır ve Trabzon'dan gazetecileri gruplar halinde İstanbul'a davet ederek Atatürk Havalimanı'ndaki Turkish Do&Co, Teknik ve Uçuş Eğitim
Akademisi'nin çalışmaları hakkında bilgilendiriyor.
THY'nin ortağı olduğu ikram şirketi Turkish Do&Co'nun Kurumsal İletişim Müdürü Şeyda Güven, geleneksel Türk damak tadı ve uçan aşçıları THY müşterileri ile buluşturarak fark sağladıklarını söyledi. Güven, Adana kebabı, Tokat kebabı, sarma, dolma, lahmacun, imambayıldı, Çerkez tavuğu, patlıcan köfte, babaganuş, haydari, humus, acılı ezme ve şakşukayı menüye dahil ettiklerini söyledi. İstanbul merkezde günde 80 bin kişilik menü hazırladıklarını ifade eden Güven, yapılan anketler neticesi ikram hizmetleri
konusunda müşteri memnuniyetini yüzde 98'lere kadar çıkarma başarısı gösterdiklerini kaydetti.
Uluslararası uzun seyahatler için uçan aşçı uygulaması da başlattıklarını belirten güven, halen 80 olan uçan aşçı sayısını 200'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

RAKAMLARLA DA UÇUŞTA
Kurumun dünden bugüne geldiği nokta ve verdiği hizmetler konusunda gazetecilere yerinde bilgiler THY yetkilileri, 2006 yılında kurulan THY Teknik A.Ş.'nin halen 2 bin 525 çalışanı ile hem kendisine hem de diğer hava yolu firmalarına hat bakım, ağır bakım, motor bakım, APU bakım, komponent bakım, komponent pool hizmeti ve diğer tamir hizmetleri verdiğini kaydetti.
Yetkililer, THY'nin 24 yeni dış hat açma kararı aldığını, 2002 yılında 10,3 milyon olan yolcu sayısının 2009 yılında 25,1 milyona ulaştığını, 2011 yılında 31 milyon, 2012 yılında da 40 milyona ulaşmasının hedeflendiğini dile getirdiler.
2000 yılında 69 olan uçak sayısının 2010 yılı sonu itibari ile 152'ye 3 yılda ise 200'e ulaşmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer, THY'nin halen Avrupa'nın en genç filosuna sahip olduğunu vurguladı.
Kapsadığı destinasyon itibari ile network ağı olarak dünyanın 8. büyük hava yolu şirketi olan THY'nin halen 39 iç hat, 127 dış hat olmak üzere 166 noktaya uçtuğu kaydedildi. 2010 sonu itibari ile Şiraz (İran), Los Angeles (ABD), Bangladeş ve Novosbirsk (Rusya Federasyonu) hatlarının açılması planlanıyor.
Aviationweek dergisi, Türk Hava Yolları'nı mali anlamda dünyanın en sağlıklı dördüncü hava yolu şirketi olarak seçti.
THY, hizmet verdiği tüm sınıflarda 4 yıldıza sahip tek hava yolu konumunda.
Yüzde 50'si THY'nin olan Turkish Do&Co, havacılık sektörünün oscarları olarak nitelendirilen Skytrax tarafından Ekonomi Sınıfının En İyi İkram ödülünü kazandı.
THY, ilk defa 2009 yılında Skytrax'nın 750 farklı parametreyi değerlendirmesi ile ortaya çıkan sonuçlarda almış olduğu Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu ödülünü tekrar aldı.
THY, dünyanın önde gelen iki büyük takımı olan İspanya'nın Barcelona, İngiltere'nin Manchester United futbol kulüplerine sponsor oldu. Avrupa Basketbol Ligi'nin ana sponsoru olarak Turkish Airlines Euroleague Basketball adını verdi.
THY, son olarak dünyanın en büyük basketbolcusu konumundaki NBA yıldızı Kobe Bryant ile sponsorluk anlaşmasına imza attı.
(AKL-EA-Y)