Tunceli'de Kar Elektrik Direklerini Devirdi

Tunceli'de yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, elektrik direkleri devrildi, karla kaplanan stadlarda maçlar yapılamadı, 195 köy ve 3 nahiye yolu ulaşıma kapandı.

Yurtta hüküm süren kar yağışı, Tunceli'de de hayatı olumsuz etkiliyor. Dün sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle saat 02.00 sıralarında merkeze bağlı Aktuluk köyü sınırları içinde geçen yüksek gerilim hattında bir direğin devrilmesi ve tellerin kopması nedeniyle 15 köye elektrik verilemiyor. Köy sakinlerinden Hüseyin Demirkaya, "Yoğun yağıştan sonra, gece 2'de elektrik kesildi. Ana hatta bir direk devrilmiş galiba" dedi.
Elektriğin kesilmesiyle kat kaloriferi patlayan Hüseyin İçten, "En azında bu hatta bulunan 15 köyde elektrik yok. Sabaha kadar soğuktan uyuyamadık, çünkü gece elektrikli soba yakıyorduk, elektrik kesilince onu da yakamadık" diye konuştu.
Şehir merkezinde bulunan Atatürk Stadyumu da karlar altında kalınca liselerarası futbol karşılaşmaları yapılamadı. Ayrıca 195 köy ve 3 nahiye yolu ulaşıma kapandı.
Öte yandan Özel İdare Karla Mücadele ekipleri, kapanan köy yollarını açmaya çalışırken, Karayolları 83. Şube ekipleri de şehirlerarası yollardaki çalışmaları tamamladıktan sonra kapanan 3 nahiye yolunu açmaya başladılar. Tunceli'de kar kalınlığı şehir merkezinde 15 santimetreyken, yüksek yerlerde 30 santimetreye ulaştı.