Taraklı'da Herşey Mümkün

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde çekimleri yapılan Şener Şen ve Olgun Şimşek'in başrolünü oynadığı TTNET'in reklam filmi "Mümkünlü" ilçe halkı için gelir kaynağı oldu.

Taraklı'da Herşey Mümkün
Tarihi dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakan Taraklı ilçesi TTNET'in reklam filmi "Mümkünlü" ile ismini Türkiye'ye duyurdu. Ünlü sanatçılar Şener Şen ve Olgun Şimşek'in başrolünü oynadığı reklam filminin ikinci bölüm çekimleri Taraklı'da başladı. Bir kasabaya internetin gelmesinin ardından kasabada yaşayanların hayatlarının nasıl değiştiğini anlatan reklam filmi, tanıtımın yanında ilçe halkı için de gelir kaynağı oldu. Yapımcılığını Filmpark yönetmenliğini Bahadır Karataş'ın yaptığı reklam
filminin çekimlerinde Taraklı ilçesinde yaşayan yaşlısı genci, kadın erkek çoluk çocuk yaklaşık 400 kişi figüran olarak rol alıyor. Taraklılılar reklam filminde rol alarak hem ilçelerinin tanıtımını yapıyor hem de gelir elde ediyorlar.
Reklam filminde rol alan 61 yaşındaki Hatice İşbilir, babaanne rolünü oynadığını ifade ederek, "Oğlum okuyordu rol almıştı. Anne 'sen de girebilirsin' dedi. Onun için girdim. Çok güzel geçiyor" dedi.
Nurgül Özkan ise filmde seve seve rol aldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Ev hanımıyım. Ayrıca, küçük bir hediyelik eşya dükkanım var. Teklif ettiler ben de kabul ettim. Seve seve kabul ettim. Maddiyat için değil maneviyat için kabul ettim. Taraklı'nın tanıtımına katkı sağladığı için seve seve yapıyorum."
Emekli Nurettin Ural da figüranlık yapmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Reklam filminin ikinci bölümünde damat rolünde oynayan Zafer Çamdibi ise "Bir işle meşgul değildim. Boştum bu iş çıktı. Bu işle meşgul oluyorum. En azından bir iş sahibi oldum. Burada damat rolündeyim" dedi.
Nazan Aybastı ise figüran olarak oynadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Çok güzel ve çok eğlenceli. İki ay önceki çekimlerde de rol almıştım. Bu ikinci çok eğlenceli. Memur eşiyim evde oturuyorum ev hanımıyım. Bizim için bir değişiklik oldu."
Reklam filminin yapımcısı Sertan Özcan, yaklaşık iki aydır Taraklı'da çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Birinci bölümünü tamamladık. Birinci bölüm yayınlanıyor. Şu an ikinci bölümü çekmek için buradayız" dedi. Taraklı halkının çok yardım ettiğini anlatan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: "Belediye başkanından en küçük esnafına kadar biz çok memnunuz bizi çok güzel ağırlıyorlar. Biz gerçek olsun diye oyuncularımızın büyük bir kısmını hatta figürasyon dışında direk rol alan oyuncuların büyük
bir kısmını buradan temin etmek istedik. Çünkü, neticede buranın halkı buranın aksanı buranın dokusu. Dolayısıyla bu anlamda bize yardımcı oldular. Bu durum buranın ekonomisine de bir yandan faydası oluyor. Bir film ekibi geldiği zaman yemesinden içmesinden konaklamasına kadar pek çok şeye gereksinim duyuyor ve bir nebzede olsun çok büyük olmasa da katkıda bulunuyor. O bakımdan karşılıklı anlayış içerisinde çalışmalarımız devam etmekte. Reklam filminde 400 kişi rol alacak."
İLÇEMİZ TANINDI
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman da reklam filminin ilçenin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirterek şunları söyledi: "Son yıllarda izlediğimiz en güzel reklamlardan bir tanesi. Bunun sebebi de senaryosunun gerçekten çok hoş olması. Taraklı da çok güzel bir fon çok güzel bir mekan oluşturuyor. Zaten yapımcı ve yönetmen arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor."
Taraklı'nın tanıtımı açısından, güzelliklerinin bütün izleyiciler tarafından görülmesini sağlaması açısından filmin katkısı olduğunu anlatan Özkaraman, sözlerine şöyle devam etti: "Kısa vadede reklam çekimleri için yaklaşık 90 kişilik bir ekip Taraklı'da konaklıyor. Daha önce bir hafta civarında konaklamışlardı. Şimdi 10 gün konaklayacaklar. Oyuncular ilçeden figüran olarak rol alıyor. Geçen bölümde 400 civarında kişi figüran olarak görev yaptı. Bazıları 2 - 3 gün oynadı. Yevmiye olarak ücret aldılar.
Mekan sahipleri mekanları kullanıldığı için para kazanıyor. Ekonomik anlamda da ilçeye çok iyi katkısı oldu. Türkiye'de Safranbolu denince Beypazarı denince çoğu vatandaşımız biliyor. Taraklı'da bozulmamış dokusuyla, hâla korumuş olduğu gelenek ve görenekleriyle el sanatlarıyla misafirperverliği ile, Türkiye de kültür turizmi açısından hatta doğa ve sağlık turizmi açısından da çok önemli ilçe. Fakat biz bir takım çalışmalar yaptık ancak reklam konusunda hala bir takım eksikliklerimiz var Bu reklam filmi
sadece bu reklamı yapan firmanın değil aynı zamanda Taraklı'nın da çok güzel bir reklamı oldu. Çünkü o film bir dizi şeklinde herhalde bir yıl kadar sürecek. Bütün kanallarda oynuyor olması, bilboardlar da, gazetelerde yer alıyor olması, Taraklı'nın tanıtımı açısından çok önemli. Taraklılı olup il dışında yurt dışında olan insanlarımızdan çok önemli tepki alıyoruz. Gerçekten bu filmi çeken yetkililer ile Şener Şen ve Olgun Şimşek'e teşekkür ediyoruz. Mümkünlü hakikaten tutuldu. Çoğu yerde artık Mümkünlü
diye takılanlar oluyor."
(İÇ-İÇ-HO-Y)