Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, yağmurun etkisi azalırken hayat normale dönmeye başladı.

Hasar Tespit Çalışmaları Başladı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle Karpuz Çayı'nın taşması sonucu Hacıobası, Karaöz köyü ve Kızılot beldesinin bir bölümünde bazı evleri su basmış, iki araç su içerisinde kalmıştı. Hacıobası köyünde su basan evlerde kalan bazı vatandaşlar ve bir köpek botla kurtarılmıştı. Köyde bulunan birçok sera ve arazi sular altında kalmıştı.
Yağmurun etkisinin azaldığı Hacıobası köyünde evlerini su basan vatandaşlar evlerine yeniden yerleşti. Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri sera ve arazilerde hasar tespit çalışmaları yaptı. Hacıobası köyünde evi ve aracı sular altında kalan Halil İbrahim Kaya, yaşanan taşkının bir afet olduğunu ve kendileri ile ilgilenilmesi gerektiğini söyledi. Kaya, "Evlerde ve araçlarda yaşanan hasarlar için tespit çalışması yapılmadı" dedi.
Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu köylerde yaşanan su baskınlarında can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek, hasar tespit çalışmalarına başlanacağını bildirdi.
Manavgat Tarım İlçe Müdürü Hakan Eski de sular altında kalan arazi ve seraların bazılarında hasar tespit çalışması yaptıklarını, suların çekilmesi ile zarar gören tüm arazi ve seralarda çalışmaların başlayacağını söyledi.