Saray Hamamına Ödenek Sağlandı

Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehduh Tura, tarihi Saray Hamamı'nın iç restorasyonu için gerekli ödeneği kaymakamlığın hesabına aktaracaklarını söyledi

Saray Hamamına Ödenek Sağlandı
Çermik ilçesinin tarihi Saray Hamamı'nda İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Memduh Tura, tarihi hamamın iç restorasyonu için gerekli ödeneğin en kısa sürede gönderileceğinin müjdesini verdi. Tura, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun'la birlikte Saray Hamamı'nı gezerek, tarihi mekanın iç restorasyonun yapılması için gerekli ödeneğin sağlanarak ilçe Kaymakamlığı hesabına gönderileceğini söyledi.
Tarihi hamamdaki incelemeler sırasında, Vali Yardımcısı Tura'ya bilgi veren İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, tarihi Saray Hamamı'nın dış restorasyon çalışmasının daha önceki yıllarda yapıldığını, iç restorasyonu için de projenin hazırlandığını ve bunun içinde yaklaşık 250 bin lira ile 300 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, gerekli ödeneğin sağlanması halinde bu tarihi yapıyı ilçe turizmine kazandıracaklarını ifade etti. Vali Yardımcısı Memduh Tura, tarihi hamamı incelemesi sırasında, Çermik'teki
bu tarihi eserin ilçe insanın hizmetine ve turizme kazandırılması gerektiğine vurgu yaparak, "Tarihi Saray Hamamı'nda yapılacak restorasyonla burası kültür merkezi haline getirilecek, bu restorasyonun yapılması için gerekli ödeneği en kısa zamanda Kaymakamlık hesabına yatırılacak" dedi.
Tura ve beraberindekiler, daha sonra ilçenin bir başka tarihi eseri olan Haburman Köprüsü'nde incelemelerde bulunarak, köprünün restorasyon çalışmasının tamamlandığını, köprünün ışıklandırılması ile çevre düzenlemesinin yapılması konusunda Kaymakam Babahanoğlu'ndan bilgi aldı.