'Şampiyon Ekmek' Rekora Koşuyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek tarafından çıkarılan şampiyon ekmeğin üretimi talep yoğunlaşınca 100 bine çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Halk ekmek fabrikası içinde fındık, keçiboynuzu, kuru üzüm, çörek otu, zerdali ve tarçın karışımıyla yapılan şampiyon ekmeğe talep yoğun olunca üretimi hızlandırıldı. Halk ekmek fabrikası gerçekleşen hedefin ay sonunda 200 binlere çıkmasını bekliyor.
Şampiyon ekmeğe hem çocuklar, hem orta yaş grubu ve hem ileri yaş grubunun tükettiğini söyleyen Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğe bu kadar yoğun talep beklemediklerini kaydetti. İlkbahar, şampiyon ekmeğin ihtiyaçtan doğduğunu belirterek, "İlköğretim çağındaki çocuklar öyle bir şey yesin ki gelişmeleri çok iyi ve güçlü yetişsinler. Ayrıca içindeki mineral ve vitaminlerin her şeyi karşılamalarını istedik. Bu ekmekte orta yaşlı insanlara da 30-50 yaşındaki insanlar bu ekmeği yemeleri halinde
sağlığa faydaları olması için yaptık. Dolaylı olarak zaten bu ekmeğin faydası var. Bu ekmekte çocuklar beslenme çantalarına koydu. Ankara'da ihtiyaç sahibi bir vatandaş ile maddi durumu iyi bir ailenin beslenme çantasına koyuyor" diye konuştu.
İlkbahar, şampiyon ekmeğin Ankara'daki okullarda okuyan öğrencilerin beslenme çantalarına girdiğini anlatarak, orta yaş grubu insanların kadınlar günlerinde ve çay partilerine iş yerlerinde memurların kahvaltılarına simit ve poğaça yerine şampiyon ekmek tercih ettiğini öne sürdü. İlkbahar şöyle devam etti:
"Geçtiğimiz günlerde bir bayan vatandaş 40 tane şampiyon ekmek almış, neden aldığını sordum; günü olmasından dolayı aldığını öğrendim. Bayanlar bu noktada çok seçici beğenmediği şeyleri almazlar. Devletin bazı resmi kurumlarından şampiyon ekmekle ilgili telefonlar alıyoruz. Bu ekmek kendi büfelerimize veriyoruz. Fabrikamıza gelerek toplu alımlarda oluyor. Eskiden aparatif şeyler alınıyordu, şimdi şampiyon tercih ediliyor. Ekmeği ilk çıkardığımızda aylık hedefimiz 5-10 bin arası olacaktı. Şu an ekmek
çıkalı 2 ay oldu 100 bin satışımız var. Gerçekten çok güzel bir şey yaparsanız temelde doğal olmak şartıyla tüketici ne alacağını biliyor. Tüketicinin tercihi çok isabetli oldu. Şampiyon her geçen gün artıyor. 2011 yılına girerken 200 bin ekmek çıkarmak istiyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir üniversitenin başında bir profesör hoca fabrikamızı ziyaret etti. Şampiyon ekmeği merak etmiş, eşi ve kendisi çalıştığı için çocukların beslenme çantasına koyduğunu söyledi. El değmeden üretiliyor, 1 hafta bayatlamıyor.
Fiyatı 30 kuruş eğer bu ekmeği özel sektör yapsaydı 1 TL olurdu."
İlkbahar, 2011 yılında CHP, MHP Genel Başkanları, Bakanlar Kurulu ve kamu kurum kuruluşlarına şampiyon ekmek göndereceklerini sözlerine ekledi.