MHP ile BDP arasında 'cani' gerginliği

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve BDP'liler arasında 'cani' gerginliği yaşandı. MHP'li Nevzat Korkmaz, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için 'İmral

TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve BDP'liler arasında 'cani' gerginliği yaşandı. MHP'li Nevzat Korkmaz, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için 'İmralı canisi' ifadesini kullanınca BDP'liler itiraz etti. Tartışma büyümeden önlendi.

2011 Merkezi Bütçe görüşmeleri kapsamında partisi adına söz alan MHP Isparta Milletvekili Korkmaz, hükümeti eleştirdi, PKK'nın başı Öcalan ile müzakereler yaptığını iddia etti. Korkmaz bu sırada Öcalan için 'İmralı canisi" ifadesini kullanınca BDP sıralından itirazlar geldi.

Yan bulunan sıralarda oturan BDP'li ve MHP'li milletvekilleri arasında karşılıklı sataşmalar sürünce oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, sakin olmalarını istedi. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ayağa kalkarak, "Biz ifadeleri çirkin buluyoruz. Cani demeyeniz. Sizde de bir sürü cani var, ama böyle bir ifade kullanmıyoruz." karşılığını verdi. Bunun üzerine Pakdil, müdahale ederek gerginliğin büyümesini engelledi.