Berlusconi, gensorudan kılpayı kurtuldu

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, parlamentonun alt kanadında görüşülen güvenoylamasını 314'e karşı 311 oyla kazandı. Muhalefetteki Demokrat Parti l

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, parlamentonun alt kanadında görüşülen güvenoylamasını 314'e karşı 311 oyla kazandı. Muhalefetteki Demokrat Parti lideri Pier Luigi Bersani, Berlusconi'nin 'Pirus zaferi' kazandığını söyledi. Bersani, "Başbakan, artık ülkeyi yönetebilecek bir durumda değilsin. Hoşuna girmese de siyasi hayatının sonuna geldin." dedi.

Berlusconi'nin oylamayı kaybetmesi durumunda istifa etmesi gerekiyordu. Siyasi gözlemciler, gensoruyu az bir farkla atlatan İtalya Başbakanı'nın koltuğundaki süresini yalnızca kısa süre için uzattığı görüşünde. Zira, aşırı milliyetçi koalisyon ortağı Kuzey Ligi'nin lideri ve İçişleri Bakanı Roberto Maroni, arkasında güçlü bir parlamento desteği olmaması halinde koalisyonu bozup erken seçime gitmenin daha hayırlı olacağını söyledi.

Parlamentodaki oylama sırasında başkent Roma'da polisle çatışan muhalif göstericiler; Senato ve Ekonomi Bakanlığı'na kızkaçıran, boya ve portakal fırlattı.