Başbakan Tayyip Erdoğan: Gene çaktın devamlı yaptığın iş bu!

Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı. Parti Genel Başkanları konuşmalarını tamamladı.Bütçe görüşmeleri haberleri anlık olarak sitemizde yer almaktadır.

Başbakan Tayyip Erdoğan: Gene çaktın devamlı yaptığın iş bu!
Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı. Parti Genel Başkanları konuşmalarını tamamladı. Bütçe görüşmeleri haberleri anlık olarak sitemizde yer almaktadır.

Başbakan Erdoğan verdiği yanıtta “Elinde aslı astarı olmayan belgeleri sallayanları çok gördük. Şimdi burada da sallandı. Ak Partili Belediye Başkanı, Hamurcu’yu yolsuzluktan şikayet etmiş. Hamurcu 6 yıl 14 gün ceza almış. Ah Ah.. Gene çaktın” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun itirafçı rüşvet çetesi üyesi olduğunu belirttiği eski Kayseri Büyükşehir Belediye personeli Hacı Ali Hamurcu’nun, AK Partili belediye başkanının yaptığı suç duyurusu üzerine açılan dava sonucu yargılandığını söyledi. 6 ay 14 gün ceza alan Hamurcu’nun halen hapiste olduğunu belirten Erdoğan, CHP liderine “Gene çaktın, gene çaktın. Devamlı yaptığın iş bu” yanıtını verdi.

ASLI ASTARI YOK


Başbakan Erdoğan bütçenin tümü üzerine yapılan görüşmelerde muhalefetin eleştirilerine yanıt verirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Kayseri’deki yolsuzluk ve bu yolsuzluğun üstünün örtülmesi iddialarına ilişkin sözlerini de yanıtladı. “Sürekli yolsuzluk deniyor, tekrar ediliyor. Elinde aslı astarı olmayan belgeleri sallayanları çok gördük. Şimdi burada da sallandı” diyen Erdoğan, CHP liderinin konuşmasının ardından gerekli irtibatları kurduğunu anlattı.

AK PARTİLİ BAŞKAN ŞİKAYET ETTİ

Doğrudan Kılıçdaroğlu’na hitaben konuşan Başbakan, olaya ilişkin şunları söyledi: “Bir dosyadan bahsettin az önce. Hemen irtibatı kurdum. Benim (Kayseri) Belediye Başkanım o kişiyle ilgili hemen anında davayı açmış, şikayeti hemen ortaya koymuş 27 Haziran 2007 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığın’a gönderdiği yazılı şikayet ile belediye çalışanı Hacı Ali Hamurcu’yu yolsuzluktan şikayet etmiş. Burada vurgulanması gereken, şikayeti AK Partili Belediye Başkanı yapmıştır. “

KAYBOLAN İFADE YOK


Belediye Başkanı’nın şikayetinden 20 gün sonra Hamurcu’nun yakalanıp, 3 kez ifadesine başvurulduğunu anlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun iddiasının aksine sözkonusu şahsın kayıp herhangi bir ifadesi olmadığını da söyledi. Erdoğan, “20 gün sonra kişi yakalanmıştır. 3 kere ifadesi alınmıştır. Birinci ifade 16, ikinci ifade 13, üçüncü ifade 3 safyadır. Bütün bu ifadeler dosyasında mevcuttur. Kaybolan herhangi bir ifade yoktur” dedi.

BU ZAT ŞU ANDA HAPİSTE

Hacı Ali Hamurcu’nun yargılamasının 2 yıl sürdüğünü ve yargılama sonucunda 6 yıl 14 gün cezaya çarptırıldığını da belirten Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Hamurcu şimdi nerede?” sorusuna da “Şu anda bu zat cezaevinde hapiste. Hapiste hapiste şu anda hapiste” karşılığını verdi. Erdoğan bu sözlerinin ardından kürsüden iki kez derin bir şekilde “Aaaah, aaah” çekerek, CHP liderine “Gene çaktın, gene çaktın. Devamlı yaptığın iş bu” diye seslendi.

NOTLAR
‘PATRON BURADA’- BDP’li Hasip Kaplan’ın konuşmasının sonuna doğru salona giren Kılıçdaroğlu’na iki kırmızı klasör verildi.
- Kılıçdaroğlu, CHP sıralarına geçerken yan taraftaki Bahçeli ile selamlaştı.
- Bahçeli’nin 2011 bütçesinin hükümetin hazırlayacağı son bütçe olacağını söylemesi Erdoğan ve Cemil Çiçek’i güldürdü. Bahçeli’nin konuşmasından sonra Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek selam vermesi üzerine kendisini selamlayan Erdoğan da alkışladı.

BDP’lileri dinlemedi
- Başbakan Erdoğan’ın gelişi için bekleyen Ak Partililer, birkaç kez yanlış uyarı nedeniyle salondan dışarı çıktı. Erdoğan ise Bahçeli’nin konuşmasının başlamasından sonra salona girdi.
- Ak Partili Bülent Gedikli’nin sık sık 2002 öncesinde koalisyon dönemine değinmesi ilk lafların atılmasına yol açtı. MHP’liler “Dedikodu yapma, belge açıkla”, “yazıklar olsun” yanıtını verdi.
- Konuşmaları kuliste izleyen bazı milletvekilleri Başbakan’la birlikte salona girerken bazıları da sigara içen vekilleri “Patron burada” diyerek uyardı.
- Kılıçdaroğlu, Genel Kurul salonuna girerken Baykal ile tokalaştı.

Baytok’un merakı
- Menderes’le ilgili Erdoğan, CHP’li Kamer Genç’i sert dille eleştirdi. Genç söz almak için divana doğru yürüdü. Bu esnada Kılıçdaroğlu, Genç’i eliyle işaret ederek durdurdu.
- Görüşmelerde CHP’li Bihlun Tamaylıgil, Nur Serter ve Canan Arıtman koyu bir makyaj malzemesi sohbetine dalarken Nesrin * Baytok ile bazı vekillerin de dizüstü bilgisayarlardan kurultay haberlerini takip ettikleri görüldü.
- Bütçe görüşmeleri uzun yıllardan sonra ilk kez sakin bir atmosferde geçti. Liderlerin üsluplarını değerlendiren milletvekilleri, Bahçeli’yi “nezaketli”, Kılıçdaroğlu’nu “sakin”, Erdoğan’ı da “esprili” buldu.