Sevgi Çemberi'nden Anlamlı Gece

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Sevgi Çemberi tarafından başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine katkı gecesi düzenlendi.

Sevgi Çemberi'nden Anlamlı Gece
Eski Bağlık'ta düzenlenen geceye, Alaplı Kaymakamı ve Ereğli Kaymakam Vekili Aydın Memük, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, kadın meclisinin çok önemli hizmetlere imza attığını belirterek, "Malumunuz olduğu üzere, 2009 yılında gerçekleştirilen Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimler sonrasında, yaşadığımız topluma çeşitli alanlarda gönüllü olarak hizmet vermek; toplumsal yaşam içinde tespit ettiğimiz bazı eksikliklerin giderilmesi, yapılması gerekenlerin yapılarak, ihtiyaç görülen bazı proje ve çalışmaların hayata geçirilmesi amacıyla, bu davaya gönül veren vefakar bir ekip ile birlikte göreve geldik. Bir yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ve düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında da, Karadeniz Ereğli Kent Konseyi olarak, sadece içinde bulunduğumuz bölgenin değil, ülkemizin önemli çağdaş kentlerinden biri olan Karadeniz Ereğli'de, gerek bizler, gerekse de öncülük etmek zorunda olduğumuz toplumun belirlediği sorun ve sıkıntılara çözüm önerileri getirmek adına faaliyet göstermekteyiz. Hatırlanacağı gibi, Kadın Meclisi olarak göreve geldikten çok kısa bir süre sonra 20 Kasım 2009 tarihinde, Sevgi Çemberi'ni kurup hayata geçirdik ve Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin de katkı ve destekleriyle, Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan ve bizlere tahsis edilen yerde, Sevgi Çemberi adı altında çalışmalarımıza hız verdik. Sevgi Çemberi'nin hayata geçirdiği ilk ve en önemli çalışmaların başında, gerçekleştirdiğimiz Bahar Kermesi geldi. Kermes kapsamındaki etkinliklerin hemen ardından da, yaşadıkları yer itibarıyla kent çocuklarına nazaran bir nebze şanssız konumda bulunan kırsal kesimlerdeki çocuklarımızı sevindirmek adına önemli bir projeye de imza attık ve aralarında Velidağ gibi kentimizin en uzak noktasındaki bir köyümüz de dahil olmak üzere kırsal kesimlerde yaşayan öğrencilerimizi Ereğli'de misafir ettik. Onlarla birlikte geçirdiğimiz güzel ve unutulmaz hafta sonu etkinliklerinde, hem kendilerini yeni kıyafetlerle bezeyip, hem de tarihi yerlere götürerek ve Ereğli'de onlar için bazı eğlenceler tertipleyerek çocuklarımızın unutamayacakları bir gün geçirmelerine vesile olduk. Baştan ayağa giydirdiğimiz ihtiyaç sahibi çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğa ve sevince hep birlikte ortak olduk. Genç cumhuriyetimizin en önemli değeri kuşkusuz yetişmiş insan gücümüzdür" dedi.
Gece pasta kesimi, hediyelik eşyaların kura çekiminin yapılmasının ardından Atahan ve orkestrasının mini konserinin ardından ünlü sanatçılar Ozan Orhon ve Zeynep'in konseriyle devam etti.