Peruluların konseri ilgi ile izlendi

Peru'nun Kızılderili İnka Pucaramanta Grubu (ruhların sesi), Ereğli ilçesinde müzik ve dans gösterisi sundu. Kendi müzik aletlerini kullanan grup, yör

Peru'nun Kızılderili İnka Pucaramanta Grubu (ruhların sesi), Ereğli ilçesinde müzik ve dans gösterisi sundu. Kendi müzik aletlerini kullanan grup, yöresel kıyafetleriyle danslarını sergiledi.

Peru'dan kendi kültürlerini tanıtmak amacı ile Türkiye turnesine çıkan Pucaramanta Grubu, Ereğli'de mini bir konser verdi. Grup tarafından çarşı merkezinde verilen konser, Ereğli halkı tarafından da büyük bir ilgi ile izlendi.

Peru'dan bir ay önce Türkiye'ye gelen ve Marmara Bölgesi'nde Sakarya, İzmit, Gölcük, Yalova ve İstanbul'da sokak konseri veren Pucaramanta Grubu üyeleri, bugün Ereğli'de de mini bir konser verdi. Yaklaşık bir aydır Türkiye'de bulunan ve gittiği şehirlerde kendi kültürünü tanıtmak için turneye çıkan Kızılderili İnka kafilesinden Grup Pucaramanta (ruhların sesi) grubunun Peru asıllı Korhu ve Puka tarafından sunulan gösteride; kendi müzik aletlerini kullanarak, çaldığı ve söylediği 13 değişik müzikle, kendilerini izleyen Ereğli halkının beğenisini kazandı.

Çarşı merkezinde verdikleri konserde kendi imalatları olan çalgılarla konserlerine başlayan grup üyelerinin farklı müziği Ereğli halkı tarafından ilgi ile izlendi. Ereğlili vatandaşların cep telefonları ile çektiği konser hakkında bilgi veren grubun Türkiye'deki yardımcıları Celal Karabulut, grubun 2011 yılı şubat ayı sonuna kadar Türkiye'de turnede olacaklarını söyledi.

Celal Karabulut, "Grup, kendi kültürlerini tanıtabilmek amacıyla Türkiye'de bulunuyor. Ben de İsviçre'de yaşıyorum. Orada tanıştık. Ülkemize gelirken de yardımcı olmak istedim. Bir ay önce geldiğimiz Türkiye'de Marmara Bölgesi'nde Sakarya, İzmit, Gölcük, Yalova ve İstanbul'da konserler verdiler. Bugün buradayız. Yarın Zonguldak ve daha sonraki günlerde de Karadeniz Bölgesi'ni gezdikten sonra İç Anadolu Ege ve yeniden Marmara Bölgesi'nde turumuzu tamamlayacağız. Kullandıkları aletler tamamen bambudan kendi imal ettikleri aletler. Yaptıkları müziklerde bugüne kadar yaşadıkları sıkıntıları dile getirmişler. Bugüne kadar yaşadıkları olayları anlattıkları müziklerini insanlara anlatmak istiyorlar." dedi.