Nuri'li Dortmund arayı açıyor

Bundesliga'nın 16'ncı haftasında Werder Bremen'i 2-0 yenen Borussia Dortmund, en yakın rakibi Bayer Leverkusen'in 11 puan önünde liderliğini devam ettirdi.

Bundesliga'nın 16'ncı haftasında Werder Bremen'i 2-0 yenen Borussia Dortmund, en yakın rakibi Bayer Leverkusen'in 11 puan önünde liderliğini devam ettirdi. Dortmund, Signal Iduna Park'ta kouk ettiği Bremen'i Nuri Şahin ve Shinji Kagawa'nın golleriyle yendi.

67 dakika forma giyen Nuri bu sezon ligde dördüncü golüne imza atarken, 43 puanla liderliğini sürdüren Borussia Dortmund ligde arka arkaya yedinci galibiyetini aldı.
        
Dortmund, Hamburg'u deplasmanda 4-2 yenen ve puanını 32'ye çıkararak ikinci sıraya yükselen Bayer Leverkusen'in 11 puan önünde yer alıyor.
        
Hamburg karşısında Leverkusen'in gollerini Sidney Sam, Arturo Vidal ve Renato Augusto (2) attı.

Stuttgart'ı sahasında Didier Ya Konan'ın golleri ile 2-1 yenen ve 31 puanla  üçüncü sıraya yerleşen Hannover galibiyet serisini de beşe çıkardı.
        
Schalke deplasmanda Mainz'ı Jefferson Farfan'ın golü ile 1-0 yendi. İki takım da birer penaltı kaçırdı. Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkmayı başaran Schalke ligde 19 puanla 10'uncu sıraya yükseldi.
        
Hamit'ten sezonun ilk golü
        
Bayern Münih'in sahasında St. Pauli'yi 3-0 yendiği maçta Hamit Altıntop, ceza sahasının dışından attığı şut ile takımının ilk golünü kaydetti.
        
Bu sezon ilk golünü atan Hamit 90 dakika oyunda kaldı. Bayern Münih, 30 puanlı Mainz ve 27 puanlı Freiburg'un ardından 26 puanla altıncı sırada bulunuyor.
        
Hoffenheim-Nürnberg karşılaşması Marvin Compper ve Christian Eigler'in karşılıklı goller ile 1-1 sonuçlandı. Nürnberg'de 90 dakika forma giyen milli futbolcu Mehmet Ekici, Eigler'in beraberlik golünde asisti yaptı ve performansı ile göz doldurdu. Nürnberg'de İlkay Gündoğan 64 dakika oyunda kaldı.
        
Halil Altıntop'un takımı Eintracht Frankfurt deplasmanda Köln'e 1-0 yenilirken, Halil 90 dakika forma giydi.
        
Bundesliga - 16'ncı hafta

Mainz  0-1  Schalke            
Freiburg  3-0  Möenchengladbach            
Dortmund    2-0  Bremen            
Köln  1-0  Frankfurt            
Bayern Münih  3-0  St. Pauli             
Hamburg  2-4  Leverkusen            
Hoffenheim  1-1  Nürnberg            
Kaiserslautern  0-0  Wolfsburg            
Hannover  2-1  Stuttgart