Umutla beklenen çalışmanın startı verildi

Bankalar kredi kartı borçlarının yapılandırılması için yeşil ışık yaktı. 400 bin kart borçlusu esnaf ve takibe düşen 2 milyon vatandaşın umutla beklediği çalışmanın startı verildi.

Umutla beklenen çalışmanın startı verildi
Borç yapılandırma tasarısının ardından gözler bankalara çevrildi. Devlet borçlusuyla barışırken; sıra kredi kartı borçlarına geldi. Kart borçlusu esnafa yapılandırma umudu doğdu. Bu yıl 2'nci kez Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) kapısını çalan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, 400 bin kart borçlusu esnaf ve takibe düşen 2 milyon vatandaşın umutla beklediği yapılandırma çalışmasının müjdesini verdi.

TBB Başkanı Ersin Özince ile görüştüklerini, 6 kişilik ortak komisyonun kurulacağını söyleyen Palandöken, çalışmanın 10 gün içinde tamamlanacağını kaydetti. "Yeni yıldan önce mali milat başlamalı" diyen Palandöken, şöyle konuştu: "Esnaf da 2011 yılına sıfırdan başlamalı. Hükümet, borçları yapılandırıyor. Bu borçlar kredi kartı ile ödenebilecek. Esnaf kredi kartı dolu olduğu için kullanamıyor. Yapılandırılırsa kartını kullanabilecek, bankalar da kazanacak. Büyük bir kaynak da piyasaya dönecek."

10 MİLYON BORÇLU 30 MİLYAR LİRA BORÇ

BDDK verilerine göre; yaklaşık 10 milyon kişinin 30 milyar lirayı aşkın kredi kartı borcunun 4 milyar 100 milyon lirası takibe alınmış durumda. Takipteki kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılmasının Mart 2011'i bulacağı belirtiliyor.