Hem öğrencileri hem velilere eğitim

Malatya Hügem Anafen Dershanesi, öğrencilere modern yöntemlerle sistemli bir eğitim verirken ailelerine de çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okutuyor

Malatya Hügem Anafen Dershanesi, öğrencilere modern yöntemlerle sistemli bir eğitim verirken ailelerine de çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okutuyor. Ekim ayında başlayan uygulama 28 Ocak'ta sona erecek. Veliler, çocuklarıyla birlikte okudukları kitaplardan sınava tabi tutulacak.

Hügem Anafen Dershane Müdürü Murat Yunus Dönmezer, sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğu anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Genç, dinamik yönetici ve öğretmen kadrosuna sahip olduklarını anlatan Dönmezer, her türlü ticari kaygıdan uzak eğitim anlayışını benimsediklerini vurguladı. Sürekli özgün uygulamaların, yeni ve farklı anlayışların öncüsü olduklarını kaydeden Dönmezer, bu çerçevede Malatya Valiliği tarafından başlatılan Malatya Okuyor kampanyası çerçevesinde 800 veliye kitap okuttuklarını dile getirdi. Öğrencilerin daha iyi anlamaları için velilere çocuk gelişimi kitapları verdiklerinin altını çizen müdür, "Velilerimiz çocuklarını anlasın diye 'Lütfen benim için' isimli kitabı dağıttık. Bu kitabı okuturken amacımız anne-babaların daha sınavlara hazırlanan öğrencilere daha sağlıklı bir yaklaşım tarzı benimsemeleridir. Etkili ana-babalar üzerine yapılan araştırmalar göstermektedir ki; etkili anne-babalar, çocuğunun eksik yanlarını iyi bilen ve nasıl motive edeceğinin bilincinde olan anne babalardır. Çocuğunun hatalarını yüzüne vurmadan, deniz feneri gibi doğru yolu gösteren ve netice için sabretmesini öğreten kişilerdir. Bu alanla ilgili kitap okuyan veya rehberlik desteği alarak kendini yetiştiren ebeveynlerdir. Çocuğunun başarılı olacağına inanan aile onu sürekli motive ederek öğrencinin de bu inancını pekiştirir. Eğitim psikolojisinde buna 'öğrenmeyi öğrenirken bilinçli destek' denir. Bu öğrenci başarısında birebir ders anlatan öğretmen kadar etkilidir."

Kampanyanın 28 Ocak'ta sona ereceğini kaydeden Dönmezer, süreç sonunda öğrencileri sınav hazırlık programından, velileri de okudukları kitaplardan sınava tabi tutacaklarını sözlerine ekledi.