Gandi yeni yolsuzluk dosyaları açıklayacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2011 yılı bütçe görüşmeleri sırasında elinde bulunan bazı yolsuzluk dosyalarını açıklayacağı öne sürüldü.

Gandi yeni yolsuzluk dosyaları açıklayacak
TBMM Genel Kurulu’nda, 2011 yılı bütçesine ilişkin görüşmeleri bugün başlıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olarak ilk bütçe konuşmasını bugün yapacak. Kılıçdaroğlu’nun bir süredir ayrıntılı bir dosya üzerine çalıştığı ve bütçe konuşmasında önemli belgeler açıklayacağı öğrenildi. Bugün açıklanacak dosyanın Kayseri’de bazı yolsuzluklar ve hukuksuzluklara dair olduğu da bildirildi.

2011 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri bugün başlayacak. Görüşmeler, 26 Aralık Pazar günü sona erecek. Bütçe görüşmelerinin ilk gününde 2011 yılı bütçesinin sunuşunu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yapacak. CHP Grubu adına Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Grubu adına Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Grubu adına Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ve Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan birer konuşma yapacak. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da hükümet adına eleştirileri yanıtlaması bekleniyor.

Genel başkan olarak ilk kez konuşacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olarak ilk kez bütçe üzerinde söz alacak. Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasına bir süredir hazırlandığı ve elindeki kapsamlı bir yolsuzluk dosyasını açıklayacağı kaydedildi. Kayseri’deki bazı ihaleler başta olmak üzere yolsuzluk ve ciddi hukuki ihlallere ilişkin bazı belgeler Kılıçdaroğlu tarafından bugün açıklanacak.

14 turda tamamlanacak

13 gün sürecek bütçenin tümü üzerindeki görüşmelere 18 Aralık Cumartesi günü yapılacak CHP’nin olağanüstü kurultayı nedeniyle bir gün ara verilecek.