Başbakan Tayyip Erdoğan: Men dakka dukka

Erdoğan, Batum'un desteklediği öğrenciler tarafından susturulmasını bu ilginç Arapça deyimle "Men dakka dukka" gündeme getirdi

Erdoğan, Batum’un desteklediği öğrenciler tarafından susturulmasını bu ilginç Arapça deyimle gündeme getirdi. Hükümetle öğrenciler arasındaki yumurta polemiği dinmiyor. Öğrencileri “illegal örgüt üyesi” ilan ederek hedef haline getiren Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda kısasa kısas istedi. Türkçe karşılığı “Kim vurursa ona da vururlar” anlamına gelen “Men dakka dukka” örneğini verdi. Başbakan Erdoğan, dün partisinin il başkanlarıyla yaptığı toplantıda öğrencilere şu tavsiyede bulundu: “Bu kadar bol paranız varsa, şöyle güzel bir omlet yapın da akşama yiyin!”

Başbakan Erdoğan’ın Dolmabahçe’de rektörlerle yaptığı toplantıyı protesto eden öğrencilerin polisten yediği dayakla gerilen, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP’li Süheyl Batum’a Ankara Üniversitesi’nde yumurta atılmasıyla iyice tırmanan öğrenci olayları gündemin bir numaralı konusu oldu. AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan’ın gündeminde de yine yumurtalı protestolar vardı...

HÜKÜMETE SALDIRIDA İTTİFAK İÇİNDELER: İftiraların ötesinde muhalefet sokak olaylarını, öğrenci olaylarını kışkırtıyor, destekliyor, teşvik ediyor, ibretle izliyoruz. Dikkatinizi çekiyorum o marjinal örgütlerle CHP’nin de, medyanın da tek bir ortak yanını normalde bulamazsınız. Hiçbir konuda anlaşamayanlar, şu anda hükümete saldırı noktasında ittifak içine girmiş görünüyorlar. CHP bu eylemcileri Meclis koridorlarına, grup toplantılarına kadar taşımaktan çekinmiyor


YENİ İFADE, ORANTISIZ GÜÇ: Yeni bir ifade daha çıktı. Bunu zaten uluslararasında biliyoruz. ’Orantısız güç kullanım’. Polisin, güvenlik teşkilatımızın bir görevi vardır. Bu görevi kendileri bilir. Nedir bu? Can, mal güvenliğini sağlayacak, asayişi temin edecek. Bu güvenlik güçlerinin görevidir.

BURSLARI ARTIRDIK: Göreve geldiğimde 45 lira burs alan üniversite gencine, bu yılbaşı itibarıyla yaklaşık 240-250 lira vereceğiz. Lisansüstü eğitimde şu anda 400 lira, master öğrencilerine. Onu en az yüzde 20 civarında artıracağız. Harç noktasında, zaten devlet harcı öğrenciye tekrar ödüyor. Neyin eylemini yapıyor bunlar, soruyorum...

ÖNEMLİ OLAN FİİLDİR: Öyle köşe yazarları çıkıyor ki taşla, yumurtanın tanımını yapıyor. Önemli olan fiildir. ’Neymiş taş atmamış, yumurta atmış.’ Burada fiil, eylem önemli. Yani bunlara aslında fırsat olsa tavsiye ederdim, bu kadar hakikaten bol paranız var, şöyle güzel bir omlet yapın da akşama yiyin derdim. Bunları, bunu tavsiye ederdim.

FAŞİZM YAPIYORLAR: Üniversitelerde baskı ve şiddet uygulamayı özgürlük arayışı gibi gösterenler, demokrasi perdesi altında faşizm yapmaktadırlar. Anamuhalefet partisinden destek ve teşvik gören eylemciler, faşizm özentilerini daha fazla sergiler hale geliyorlar.

VURANA VURURLAR: “Önce anamuhalefetin temsilcisi, iktidarı faşistlikle orada damgalarken, biraz sonra, ’Sizin bu yaptıklarınız faşizan baskıdır’ diyerek oradaki öğrencilere hitap ediyor. Ne oldu? Arapların bir atasözü var. ’Men Dakka Dukka.’ Vurursa veya dak ederse, ona da vururlar, dak ederler. Olay bu. Bugün sırf hükümete karşılar diye bu illegal eylemleri, bu faşizan eylemleri teşvik edenler, okşayanlar yarın değil, hemen anında o kitlenin hedefi oldular. SBF’de bizim arkadaşlarımızla birlikte kendi arkadaşları da şiddet eylemine maruz kaldı. Sonunda eylemi faşizan olarak niteledi. Ama ne oldu ertesi gün çıkıp, genel başkanı ile birlikte eylemi mazur göstermenin saldırganlığı, mazur göstermenin gayretine girdiler.”

Üniversiteliden incir aldı Burhan Kuzu'ya protesto

Başbakan Erdoğan, Hisarcıklıoğlu Beştepe Camii’nde kıldığı cuma namazından çıkışta Tayfur Dağıstan adlı öğrenciden bir koli kuru incir satın aldı. Erdoğan’ın incir aldığı öğrenci, gazetecilerin sorusunu, “150 lira para verdi. İncirlerin TSE standartlarına uygun olduğunu söyledim. Tadına baktı, hoşuna gitti, aldı. Normalinde 10 liraya satıyoruz, koli içinde 12 tane var. Öğrenciyiz, harçlık verdi. Normalinde 120 TL, 150 TL verdi” diye yanıtladı.