Asimed'den E-mail Kampanyası

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ile Genç İnisiyatif Platformu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian'a gönderilmek üzere e-mail kampanyası başlattı

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) ile Genç İnisiyatif Platformu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ile ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian'a gönderilmek üzere e-mail kampanyası başlattı. ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, "Ermeni diasporası, sözde Ermeni soykırımı tasarısını genel kurula getirmesi için Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye baskı yaparken, ünlü bir yıldızı da kullanmaya çalışıyor. Bunu önlemek için tüm Türkiye'yi e-mail'le mektup gönderme kampanyası'na katılmaya çağırıyoruz" dedi.
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) Ermeni diasporasının yoğun bir kampanya yürüttüğünü belirten ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, diasporanın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin geçtiğimiz Mart ayında talihsiz bir şekilde kabul ettiği, sözde Ermeni Soykırımı karar tasarısının Genel Kurul gündemine alınması için özellikle Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye yoğun bir baskı yaptığını söyledi. Diaspora Ermenileri'nin son olarak bu kampanyaya Amerikalı ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian'ı da dahil ettiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Biz de dernek hem de Genç İnisiyatif Platformu olarak Nancy Pelosi'ye yönelik bir kampanya başlattık. Gelin bu sefer millet olarak, bu tasarıların herhangi birinin kabulünde Türkiyesiz bir Amerika'nın, Orta Doğu, Irak, Kafkaslar ve Doğu Avrupa'da ne kadar zorlanacağı konusunu hatırlatalım. Vatandaşlardan isteğimiz, bu yasa üzerinde herhangi bir tasarruf kullanılmadan önce Amerika Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Peloci'nin 'sf.nancy@mail.house.gov' adresine aşağıdaki metni göndersinler. Metnin İngilizcesi'ne, 'www.therealhistory.org' adresinden ulaşabilirler. Ayrıca Amerikalı ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian'ın 'https://twitter.com/kimkardashian' twitter adresine protesto mesajlarını gönderelim" diye konuştu.
İşte ASİMED Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez tarafından ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye gönderilmek üzere hazırlanan mektup:
"Bu mektubu size en içten saygılarımız, iyi dileklerimiz ve adaletli bir dünyaya ulaşmak adına sahip olduğumuz umut dolu yüreğimiz ile yazıyoruz. Son günlerde Ermeni Diasporası ve onun desteklediği bazı sivil toplum örgütleri ve bazı medyatik kişiler, Dış İlişkiler Komitesi'nin geçtiğimiz mart ayında talihsiz bir şekilde kabul ettiği, Ermeni Soykırımı karar tasarısının, Genel Kurul gündemine alınması için size yoğun bir baskı yapmaktadır. Sizin de çok iyi bildiğiniz üzere, ABD ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki dostluk ve ittifak uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. Ülkelerimiz, yüzyıllar sonra bile bahsedilecek, birçok barışçıl amaç için mücadele etmişler ve etmeye de devam edecekler. Ve yine bildiğiniz gibi, Türkiye Cumhuriyeti sahip olduğu tarihi ve coğrafi konumuyla, askeri ve ekonomik gücüyle, barışçıl politikası ve tarihin derinliklerinden gelen hoşgörülü yapısıyla, daha bir çok sorunun çözümüne önemli katkılar sağlayacak kudret ve kabiliyettedir.
Ancak belli aralıklarla parlamentonuzda gündeme gelen, bilimsel bir temele dayanmayan sözde Ermeni soykırımı yasa tasarıları, iki ülke arasındaki derin bağları gevşetecek duruma gelmiştir. Bu kararlar bağlayıcı olmasalar da, soykırım iddialarıyla ilgili bir tasarının Amerika Birleşik Devletleri gibi etkin ve güçlü bir ülkenin parlamentosunda kabul edilmesiyle, bu yalandan rant sağlayan belli odakların güç kazanıyor olması, Türk Milleti tarafından endişeyle izlenmektedir. Bu tür girişimlerin devam etmesi Afganistan, Irak, Doğu Avrupa, Kafkasya ve Ortadoğu'da çok önemli faaliyetlerde ve işbirliği içerisinde olan ülkelerimizin ilişkilerinin seyrinde, yol kazalarına sebep olacağı kaçınılmaz görülmektedir. Tarih boyunca insanlık onuru ve vakarı ile yaşamış, mazluma, sıkıntıya düşene, yardım isteyene, dostluk ve barış elini uzatmış Türk Milletine karşı son yıllarda dünya kamuoyu nezdinde büyük bir iftira ve karalama kampanyası başlatılmıştır. Özellikle Birinci Dünya harbinde birçok felakete maruz bırakılan Türk insanı ne yazık ki tamamen kasıtlı, tarihi gerçeklerle örtüşmeyen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünü parçalamaya yönelik saldırılara maruz bırakılmıştır. Uluslar arası hukukun ve insan haklarının en temel hakkı olan "kendini savunma" hakkı bile Türkiye ve Türkler söz konusu olunca hiçe sayılmakta hiçbir sakınca görülmemektedir. Kimseden özel bir muamele ya da merhamet beklemiyoruz. Türk milleti olarak tüm istediğimiz, milletimize yapılan iftira ve haksızlıkların son bulmasıdır. Uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler ilke ve kararlarının eşit ve adil şekilde uygulanmasıdır. Bir olayın soykırım olarak tanımlanması için hangi şartların oluşması gerektiğine dikkat etmeden, peşin hükümle hareket etmenin hukuki ve meşru dayanağı yoktur. 1915 ve sonrasında yaşananlara bakma gereği duymayanların, Ermenilere soykırım yaptığımıza ilişkin iddia ve kararlarını, haksız, ahlaksız ve iftira olarak kabul edip şiddetle reddediyoruz. Bütün devletleri ve vicdanıyla hükmeden herkesi, Ermeni komitacılarının ve saplantılarının esiri olan diasporanın, bitip tükenmeyen kin ve nefretlerine alet olmamaya, hakkaniyete, adalete ve tarafsızlığa davet ediyoruz. Son olarak, bu sözde Ermeni soykırımın tanıyan 252 nolu yasayı genel kurula götürme kararını düşünmeden önce, bundan yaklaşık 950 yıl önce Ermeni tarihçi Urfalı Mateos'un eserinde yer verdiği şu cümleleri hatırlamanızı istiyoruz; "Türklerin kalbi hristiyanlara karşı şefkat ve iyilikle doluydu. Ermeni halkına, refah, barış ve mutluluk getirdiler."