181 Öğrenci Okula Gidemedi

Alaşehir'de, taşımalı olarak eğitimine devam eden özellikle dağ köylerinden gelen öğrenciler yolların kapalı olması nedeniyle okullarına gidemedi

Alaşehir'de, taşımalı olarak eğitimine devam eden özellikle dağ köylerinden gelen öğrenciler yolların kapalı olması nedeniyle okullarına gidemedi. Kar nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler izinli sayılacaklar.
Türkiye genelinde devam eden kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle Alaşehir'e bağlı bazı dağ köylerinin yolları ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köylerde taşımalı öğrenciler okula gidemediler. Dağ köylerinden Kurudere, Azıtepe, Horzumalayaka, Horzumkeserler, Kestanederesi ve Peynirçukuru köylerinde yolların açılması için çalışmalar sürüyor.
Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ayhan Yılmaz, yaptığı açıklamada, "kapalı okulumuz yok, dağ köyleri ve bu köylere bağlı mahallelerden kar nedeniyle okula gelemeyen 181 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz izinli sayılacaklar. Cuma gecesi başlayan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan dağ köyleri yollarımız, köy hizmetlerine bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalarla tekrar ulaşıma açıldı. Kapalı olan Kestanederesi, Peynirçukuru, Horzumkeserler köylerinin yollarının açılması çalışmaları sürüyor.
Bugün itibariyle kapalı köy yolumuz kalmayacak. Herhangi bir olumsuzluk olmaması halinde yarın bütün öğrencilerimiz okullarına devam edebilecekler" dedi.