Usta Aşçılar Yarıştı

Amerikan Pirinciyle Ekonomik ve Pratik Pilavlar Yarışmasında, Çağatay Anıl, Bıldırcınlı Nohutlu Pilavı ile birinci oldu.

Usta Aşçılar Yarıştı
Tüyap Fuarcılık, USA Rice Federation, İnoksan Mutfak ve Noba işbirliğiyle düzenlenen yarışma, TÜYAP-Beylikdüzü'nde 9 -12 Aralık 2010 tarihlerinde Foodist 4. İstanbul gıda ve içecek ürünleri fuarı etkinlikleri bünyesinde gerçekleştirildi. Profesyonel Şefler için 11 Aralık 2010 tarihinde düzenlenen yarışmada ustalar, pahalı olmayan malzemeler kullanarak hem pratik hem de lezzetli yemekler hazırladılar. Türkiye'nin en prestijli kuruluşlarında çalışan ustalar bu kez sınırlı zaman içinde ekonomik malzemelerle
pişirdikleri yemekleri jüri üyelerinin beğenisine sunarak dereceye girmeye çalıştı.
Finale kalan altı profesyonel şefin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, Birincilik ödülü 2,000 TL'yi hazırladığı Taze Dağ Kekiği Aromalı Bıldırcınlı Nohutlu Pilavıyla Les Otoman Hotel'in aşçısı Çağatay Anıl kazandı. Pirinç Yufkasında Sakızlı Kalbuni Pilavı ile Polat Renaissance İstanbul Otel Demi şefi Ramazan Kemerpınar ikinci olurken 1,000 TL'yi almaya hak kazandı. La Tencere Restaurant Aşçısı Mahmut Kökmen Körili Sumaklı Sebzeli pilavıyla üçüncülüğü elde etti ve 500 TL'lik üçüncülük ödülünü aldı.
Jüri üyelerinin Star Gazetesi Yemek Yazarı ve Yemek stilisti Aydan Üstkanat, Benzin Cafeleri Executive şefi Arif Aktürk, Food İn Life Dergisi Yazı İşleri Müdürü Gökmen Sözen, Polat Renaissance Otel Executive şefi Yücel Dereyayla ve Lacivert Restaurant Executive şefi Hüseyin Ceylan'ın oluşturduğu yarışmada tüm finalistlere sürpriz ödüller verildi.
(HO-Y)