Tüvasaş'a Personel Alımı

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş'ye (TÜVASAŞ) kaynakçı olarak alınacağı açıklanan 15 personel için 776 kişi başvururken kura noter huzurunda yapıldı.

Tüvasaş'a Personel Alımı
TÜVASAŞ Lokalinde Sakarya 4. Noteri huzurunda gerçekleştirilen kura işleminde üzerlerinde işçilerin ad soyad ve kimlik Nolarının bulunduğu önceden hazırlanan küçük pusulalar noter görevlileri tarafından çekildi. Polis ve güvenlik görevlilerinin gözetiminde gerçekleştirilen kura çekimlerini TÜVASAŞ Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cuma Çelik, Teftiş Kurulu Başkanı Hüseyin Duran, Personel Daire Başkanı Harun Ergene, kuraya katılan işçi adayları ve aileleri izledi. Kurada Sakarya İş Kurumu Müdürlüğü
tarafından açılan kaynak kursunu başarıyla tamamlayarak belge aldıktan sonra başvuruda bulunan 776 kişi arasında çıkan 45 kişi asil, ikinci 45 kişi ise yedek işçi adayı olarak belirlendi. Asil ve yedeklerin adlarının okunmasının ardından adaylardan bazıları haksızlık yapıldığını öne sürerek adlarının okunmadığını tüm pusulaların okunmasını istediler. Tek tek isimleri okumaya başlayan noter görevlisi yetiştiremeyince diğer görevliler de ona yardım ederek pusulaları okudu.
Kura heyecanını yaşayan ve adı kurada yedekler de çıkan Yasin Çimen, bir işte çalıştığını fabrikaya girmek için bir şansının olmadığını söyledi. 3 yıldır işsiz gezen Mümtaz Kaynak ise asil listede adını duyunca buruk bir sevinç yaşadı. Fabrikaya alınacak 45 kişi arasında 15 kişinin seçileceğini öğrenen Kaynak, girme şansının çok düşük olduğunu söyledi.
Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi sırasında adları belirlenen 45 asil aday müracaat evrakları fabrika yönetimi tarafından kontrol edildikten sonra adreslerine yazılı tebligat yapılarak ön mülakat için kuruma çağırılacak. Mülakat sonunda başarılı olan 15 aday kuruma işçi olmaya hak kazanacak.
Öte yandan KPSS yoluyla kuruma alınacak 45 memur personel için ise 135 aday başvurdu. Adaylar arasında belirlenecek kura çekimi sonrasında kurumun ihtiyacı olan 25 kişi metal, 8 kişi elektrik, 2 kişi elektronik, 3 kişi kalıp, 4 kişi makina ve 3 kişi ise tesviye bölümlerine girmeye hak kazanacak. Kura ve KPSS ile birlikte fabrikaya toplam 60 personel alınmış olacak.