Mühendislikte 50. Yıl
SANKO Holding Tekstil Danışmanı Atilla Açıkalın'a, mühendislikte 50. Yılı dolayısıyla Makina Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından "Onur Plaketi" verildi.

Plaketini, MMO Şube Onur Kurulu Üyesi Fatih Öztosun'dan alan Açıkalın da duygulandığını belirterek, teşekkür etti.
İlk ve orta eğitimini Ankara, Adana ve Antakya'da tamamlayan Açıkalın, üniversite eğitimi için Almanya'ya gitti. Yaklaşık 3 yıl çıraklık yapan ve kolej eğitimi alan Açıkalın, Avusturya ve Almanya'da tekstil mühendisliği öğrenimi gördü. Okulu bitirdikten sonra Almanya'da 3 yıl direktör asistan olarak görev yapan Açıkalın, Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli şirketlerde çalıştı. 28 yıldan bu yana Sanko Holding'te değişik kademelerde gören üstlenen Açıkalın, gençlere şu önerilerde bulunuyor:
"Gençlere en büyük tavsiyem çok çalışmaları gerektiğidir. Başarı randevu ile gelmez, benim prensibim budur. Tecrübe de, başarı da çalışarak elde edilir. Gençlerin bir dil bilmesi hangi branşta olursa olsun şart. İyi bir dil, iyi bir diploma şart. Gençlerin soru sormaması bana göre büyük bir sıkıntı. Gençler öncelikle işlerini sevecek. Kendi mesleğini sevecek. İşini seversen muvaffak olursun. Ben işimi çok seviyorum, hayata bir daha gelsem yine tekstil mühendisi olurdum. Gençlere benim tavsiyem güzel bir diploma alsınlar. Güzel bir lisan öğrensinler, eğer imkanı varsa dünyaya açılsınlar, artı ikinci lisanı da öğrensinler. Türkçe'yi Almanya'da öğrenemezsiniz. Almanca Almanya'da öğrenilir. İngilizce İngiltere'de ve Amerika'da öğrenilir, gidip de Azerbaycan'da İngilizce öğrenemezsiniz. Bir ülkenin dilini ancak o ülkede öğrenebilirsin. Yurt içinde dil bilenlerden kim derse ki, 'ben dört dörtlük dil biliyorum' ben o kişiye pek inanmam. Konuşabilir ama teknik lisanı bilemez."
