Mısır'da Seçim Sonuçları Protesto Edildi

Bugün öğle saatlerinde Mısır Yüksek Mahkemesi Binası önünde yüzlerce kişi toplanarak, seçim sonuçlarını protesto etti

Bugün öğle saatlerinde Mısır Yüksek Mahkemesi Binası önünde yüzlerce kişi toplanarak, seçim sonuçlarını protesto etti. Yönetim aleyhinde sloganlar atan göstericiler, seçim sonuçlarını reddettiklerini ifade eden siyah flamalar taşıdı.
Gösteriye Mustafa Bekri, Hamdin Sabahi, Saad Abbud, Ziya Raşvan, Muhammed Umde, Muhsin Radı, Dr. Muhammed Baltacı, Ala Abdulmunim, Adil Hamid, Hazim Faruk, Yüsra Beyyumi, Mustafa el Cundi ve Cemal Zahran gibi Mısır muhalefetinin simge isimleri ve seçimleri kaybeden eski milletvekilleri katıldı.
Seçimlerin ikinci turunu boykot ettiklerini ilan eden Vefd, El Nasırı ve Keramet Partileri temsilcilerinin yanı sıra, muhalif toplumsal hareketlerden "Kifaye", "6 Nisan", "9 Mart", "Değişim için Vatan Cephesi" ve "Yönetiminin saltanat yoluyla değişmesini istemeyen Mısırlılar" gibi örgütler de katıldı. Ayrıca gazeteciler ve avukatlar sendikaları ve bazı insan hak ve özgürlükleri örgütleri de gösterilere katıldı.
Göstericilerin etrafının güvenlik güçleri tarafından oluşturulan bir kordonla sarıldığı ve dışarı çıkmalarına izin verilmediği görüldü. Kahire'de bugün yaşanan kum fırtınasına rağmen gösteriye katılım oranı yüksekti. Gösteriler esnasında, 26 Temmuz Caddesi trafiğe kapatıldı.
28 Kasım 2010 tarihinde yapılan parlamento seçimlerinin resmi sonuçlarına göre, iktidardaki Ulusal Demokratik Parti oyların ezici çoğunluğunu aldı. Mısır muhalefeti seçimlerde kanunsuzluk ve hile yapıldığını iddia ediyor.