Kepçeli Su Baskını Nöbeti

Adana'da yapıldığı günden bugüne her yağmurda su baskınına maruz kalan Demir Köprü'de 24 saat kepçeli nöbetçi görevlendirildi

Kepçeli Su Baskını Nöbeti
Adana'da yapıldığı günden bugüne her yağmurda su baskınına maruz kalan Demir Köprü'de 24 saat kepçeli nöbetçi görevlendirildi. Yapılan çalışmalar sayesinde şiddetli yağmura rağmen ilk kez su birikintisi oluşmadı.
Adana'da iki gündür metrekareye 107,6 kilogram yağmur düştü. Mücahitler Bulvarı üzerinde bulunan ve yapıldığı ilk günden itibaren her yağmurda su baskını olduğu için sürücülerin ve yayaların zor anlar yaşadığı Demir Köprü altında Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) bu kez 24 saat kepçeli bir nöbetçi görevlendirdi. Bu sayede köprü altında şiddetli yağışlara rağmen su baskını olmadı.
ASKİ'nin vatandaşların mağdur olmaması için köprü altına yaptığı tahliye kanalları sayesinde muhtemel baskınlar önlendi. ASKİ bununla da yetinmeyerek herhangi bir ihtimale karşı vatandaşların mağdur olmaması için kepçeli bir görevliyi yağmur yağdığı sürece 24 saat köprü altında nöbet tutmasını istedi. Görevliler 2 gündür 24 saat su baskını olduğunda müdahale etmesi için köprü yanında kepçe içinde nöbet tutuyor.
Nöbet tutan ASKİ görevlisi Sabri Ömür (34), ASKİ'nin köprünün altında su birikmemesi için kanalizasyon çalışması yaptığını ancak herhangi bir su baskınına karşı kendisinin 24 saat nöbet tuttuğunu belirterek, "Burası ilk kez suya yenik düşmedi. Yapıldığı günden bugüne ilk kez yağmurda köprünün altı sular altında kalmadı. Sürücüler de rahat etti. Ancak ben burada nöbete devam edeceğim" dedi.