Gazikent Üniversitesi'nin Dil Atağı

Eğitim öğretim faaliyetlerine kısa bir süre önce giren ve eğitim verdiği alanlarda önemli ilkleri başaran Gazikent Üniversitesi, yabancı dil alanında da bir çok üniversiteye model olacak yeni bir uygulamaya hazırlık yaparak dikkatleri üzerinde topluyor

Gazikent Üniversitesi'nin Dil Atağı
Eğitim öğretim faaliyetlerine kısa bir süre önce giren ve eğitim verdiği alanlarda önemli ilkleri başaran Gazikent Üniversitesi, yabancı dil alanında da bir çok üniversiteye model olacak yeni bir uygulamaya hazırlık yaparak dikkatleri üzerinde topluyor.
Kurulduğu günden bu yana gençlerin ilgi odağı haline gelen ve eğitim alanında uyguladığı ilklerle dikkat çeken Gazikent Üniversitesi, yabancı dil alanında uygulamaya koymaya hazırladığı yeni modelle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da ilgisini çekti. Kürtçe, Arapça, İbranice ve Ermenice gibi dilleri de seçmeli derler arasında öğretecek olan Gazikent Üniversitesi, dil alanında yeni bir dönemin açılmasını sağlarken Başbakan Erdoğan bu uygulamayı üniversite rektörlerine örnek göstererek, "Gazikent Üniversitesini yakından izliyoruz. Milli mutabakat ve kardeşlik projesine yaptığınız katkının farkındayız" dedi ve Rektör Özdemir'i tebrik etti.
Daha sonra rektörlere hitaben bir konuşma yapan Başbakan, Gazikent Üniversitesi'nin Kürtçe, Arapça, İbranice ve Ermenice gibi dillerde seçmeli derse hazırlandığını ifade ederek, tüm üniversitelerin toplumsal, ekonomik ve siyasi sorunlara çözüm bulmada daha aktif olmaya çağırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Sarayında rektörler verdiği kahvaltıdan önce tek tek tüm rektörlerin elini sıkarak "hoş geldiniz" dedi. Bazı rektörlerle espirili bir diyalog kurduğu görülen Başbakan Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir'e "Gazikent Üniversitesinde işler nasıl? Eğitim nasıl gidiyor? Bir sorunuz var mı?" diye sordu.
Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Sayın Başbakanım, Gazikent Üniversitesi bir emanet. Bundan dolayı, rahmetli Hasan Kalyoncu'nun dostları bizleri yalnız bırakmıyor. Başta zat-ı aliniz olmak üzere desteğini esirgemeyenlere müteşekkiriz. Sizleri mahcup etmeyeceğiz" dedi.