Çadırda Yaşam Mücadelesi

Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen tarım işçileri iki gündür devam eden yağmura rağmen çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Çadırda Yaşam Mücadelesi
Adana'da iki gündür devam eden sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yağmurdan en fazla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan bir umut için gelen tarım işçileri etkilendi. 22 lira ücretle tarlalarda tarım işçisi olarak çalışan aileler, Adana'da çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Şanlıurfa'daki evlerinden sadece üzerlerindeki kıyafetle Adana'ya gelen tarım işçileri şimdi iki gündür yağmurla mücadele ediyor. Yalın ayak terlikle yağmurda çadırlarının su almaması için mücadele eden tarım işçileri,
hem çalışamamaktan hem de olumsuz hava şartlarından dert yanıyor. Çadırlara kurulan sobalarda ısınmaya çalışan tarım işçileri, akşam uyuduktan sonra sel altında kalmaktan da korkuyor. Bir aile, çadırları yağmura daha fazla dayanamayınca çadırı terk edip gitmiş. Geride kalanlar ise yağmurdan korunmak için uğraşıyor.
Henüz 9 aylık bebeğiyle çadırda yaşam mücadelesi veren Meryem Yeşildeniz (21), gece çadırlarını su bastığını çocuğuyla birlikte çok korktuğunu belirterek, zor durumda olduklarını söyledi.
19 yaşındaki Emine Yeşildeniz ise yağmurda çadırda yaşamanın çok zor olduğunu ancak mecbur olduklarını için çadırda yaşadıklarını belirterek, "Yağmurda ne yakacak odunumuz var ne de yiyecek yemeğimiz var. Yemek yaptığımız ocağımız da sular altında kaldı. 22 lira ücretle çalışıyoruz. Mecburuz böyle yaşamaya çünkü paramız yok. Maddi gücümüz yok. Başka çaremiz yok. Ayağımız üşüyor ama hasta olabiliriz ama yağmurda ancak terlik bulabiliyoruz" diye konuştu.