Bbp Seçim Startını İstanbul'dan Verdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, seçim startını İstanbul'dan verdi.

Yalçın Topçu, seçim çalışmalarının startının verildiği Bahçelievler Muhsin Yazıcıoğlu Spor Kompleksi'ndeki programda partililere seslendi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun yolundan ilerlediklerini anlatan Topçu, Türk-İslam coğrafyası için çalıştıklarını belirtti. "Kardeşimin ana diliyle konuşmasına karşı çıkmam" diyerek "24 saat kesintisiz demokrasi isteyen birinin yolundayız" diyen Topçu, "Onun gibi İmralı'nın sözcüsü sözde siyasetçilerle tokalaşmıyor, selamlaşmıyor, yaptıklarını lanetliyoruz. Onun gibi, Kürt ile
Türkmen'i kardeş görerek hepimiz aynı kilimin desenleriyiz diyoruz" şeklinde konuştu.
Siyasilerin Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret edip şiirlerini okumalarını eleştiren Topçu, "Gidin şehitlerden, Mustafa Kemal'lere Alparslan'lara methiye yazın. Bu ferasetsizliğinize oy avcılığına devam etmeyin. Diyarbakır'a gidince 'Diyarbakır karpuzuna benzeyeceksiniz. Sizi seçimde havaya atıp nasıl ortadan ikiye bölecekler göreceksiniz" dedi.
Bebek katilinin adeta meşru bir siyasetçi gibi avukatları aracılığıyla mesajlar gönderdiğini ve bu duruma kimsenin ses çıkarmadığını anlatan Topçu, "Bu yapılan millete reva mı? Bu hak mı, hukuk mu? Eğer bu böyle ise yerin dibine batsın sizin hakkınız da hukukunuz da. Asamadınız, bari susturun be" diye konuştu. Topçu'yu dinleyen partililer ise "Vur vur inlesin İmralı dinlesin" sloganları attılar.
"Alperenler o mecliste olacak, Kandil de sönecek, İmralı da susacak" diyen Topçu, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu toprakların adı Türkiye, bu devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Ey hainler biliniz ki, bu milletin adı Kürt'üyle, Türkmen'iyle Alevi'siyle Sünni'siyle büyük Türk Milleti'dir. Aklınızı başınıza toplayın, bölücülük planlarını bırakın. Yoksa BBP bu dünyayı size zindan eder. Siz değil, yedi düvel gelse Türkiye'yi bölemez."
(ÇK-EA-Y)