7'den 70'e mobilya tasarımları yarışacak

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğünde dördüncüsü yapılacak İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na tasarımcılar

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğünde dördüncüsü yapılacak İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na tasarımcılar, uygulayıcılar ve lisans öğrencilerinin yanı sıra ilk ve orta öğretim öğrencileri de katılabilecek.

Sektörün duayen isimlerinin mobilya ürünlerini değerlendireceği organizasyonda onur jüri üyeleri olarak Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Dış Ticaret Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin ile Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil yer alacak.

Adaylar, 20 Aralık 2010 tarihine kadar Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'na başvurabilecek.

Yarışmayı Dış Ticaret Müsteşarlığı koordine ederken, OAİB organizatörlüğü üstleniyor. İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri katkı sunuyor. Organizasyon ile mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amaçlanıyor.

TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği 'nin desteklediği İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması, ev, ofis ve mutfak-banyo mobilyaları olmak üzere üç ana tema etrafında yapılacak. Profesyoneller, uygulayıcılar ve lisans öğrencilerinin yanı sıra geleceğin tasarımcılarını yaratıcı çözümlere teşvik etmek amacıyla ilk ve orta öğretim öğrencileri de iştirak edebilecek 2010 yılında açılan bu kategori, bu yıl da mobilya sektörünün gelişimine ışık tutacak değişik tasarımları bu alana çekecek.

Türkiye'deki başarılı tasarımcılarla üretici firmaları buluşturarak, mobilya sektörünü çok iyi tasarımlarla besleyip, yurt dışına ihraç edilebilir nitelikteki ürünlerin ortaya çıkarılmasının amaçlandığı yarışmada, tasarımcılarla üretici firmaların bir araya getirilmesine zemin hazırlanıyor.

Yarışmanın asli jüri üyeleri ise; tasarım alanında günümüzün en önemli isimleri arasında yer alan ve sektörün duayenleri arasında bulunan Prof. Dr. Önder Küçükerman ile Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Memduh Şen, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem Çapa ve Fatih Kıral'dan oluşuyor.

Ödül Töreni 4 Mart 2011 tarihinde İstanbul'da Rahmi Koç Müzesi'nde yapılacak. Ödül alan projeler; 7-11 Mart 2011 tarihleri arasında İstanbul'da Dış Ticaret Kompleksi'nde sergilenecek.