Soma'da 'Kur'an'da Aile' Sempozyumu

Manisa'nın Soma ilçesinde düzenlenen 'Kur'an'da Aile' sempozyumu bugün başladı. Üç gün devam edecek sempozyuma 37 profesör, doçent ve doktor konuşmacı olarak katılıyor.

Soma Kaymakamlığı, Soma Belediye Başkanlığı ve Soma İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen 'Kur'an'da Aile' konulu sempozyumun ilk bölümü, Belediye Düğün Salonu'nda saat 14.00'te başladı. Prof. Dr. Ali Özek'in onur konuğu olarak katıldığı programın ilk bölümünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an tilaveti yer aldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Soma İlçe Müftüsü Emanullah Polat, böyle bir etkinliği organize etmenin ve ev sahipliği yapmanın kendilerini onurlandırdığını belirterek, "Sempozyum için yaptığımız davetimizi kabul ederek ilçemize gelen konuklara teşekkür ederim. Burada çok ciddi bir program yapılmaktadır. Bu manzara karşısında bayılmamak elde değil. Bizlere bu organizasyonda katkılarını esirgemeyen 9 Eylül Üniversitesi'ne, Soma Belediye Başkanı'mız Hasan Ergene'ye, Soma Kaymakamı Abdülkadir
Karataş'a, İlçe Emniyet Müdürümüz Mehmet Gülsezen'e, Seaş Genel Müdürü Halil Çıtak'a, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran'a teşekkür ederim" dedi.
Belediye Başkanı Hasan Ergene de programda bir konuşma yaptı. Başkan Ergene, konuşmasında olağan gündem konularının dışında kalan, farklı bir gündemle burada bulunduklarını belirtti. Ergene, "Kur'an'da Aile konulu sempozyum için Türkiye'nin birçok ilinden gelen ilim insanları, hocalarımız burada. Ben şahsım ve Somalılar adına kendilerine hoş geldiniz diyor ve teşekkür ediyorum. İnşallah Soma'mız için hayırlara vesile olur. Bugün burada yapılan ve devam edecek olan sempozyum ile ailenin ve yüce dinimizin
bu konuda ne denli hassas olduğunu hep birlikte idrak ederiz. Toplumun merkezinde yer alan ve çekirdeğini oluşturan aile ve önemini neredeyse ulusal bir sempozyuma dönüştüren ilim insanlarına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kaydetti.
Programda söz alan Manisa İl Müftüsü Osman Traşçı ise, "Soma İlçe Müftülüğü'müzün organize ettiği bu sempozyuma bakarak etkilenmemek elde değil. Bizler nasıl bir etkinlik yapacağımızı düşünürken Soma'da neredeyse ulusal düzeyde bir sempozyum gerçekleştiriliyor. Bu bizlere büyük bir haz vermektedir. İnşallah il müftülüğü olarak bizler de ileriki dönemlerde uluslararası bir sempozyum düzenleme imkanını buluruz. Değerli konuklar, aradan bin 400 yıl geçmiş. Sempozyum süresinde çok kıymetli ilim adamlarımızın
ele aldığı çok önemli konular anlatılacak. Kur'an'da aile sadece Kur'anla sınırlandırılmamış, Peygamber Efendimizin yaşantısı ile de özdeşleştirilmiştir. Hepimiz ve Soma için hayırlı olacağına inandığım bu sempozyumun bir an önce yazılı veya dijital ortamlara aktarılmasını hasretle bekleyeceğiz" diye konuştu.