'Edebiyat Mevsimi'nde ödüller sahiplerini buldu

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 'Edebiyat Mevsimi'nin bu yıl ikincisini verdiği büyük ödüller sahiplerini buldu. Şiir ö

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen 'Edebiyat Mevsimi'nin bu yıl ikincisini verdiği büyük ödüller sahiplerini buldu. Şiir ödülü Ülkü Tamer'e, roman ödülü Sevinç Çokum'a, öykü ödülü Rasim Özdenören'e, deneme ödülü ise Beşi Ayvazoğlu'na verildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen 'Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'ni Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı A. Ali Ural açıkladı. Ön jürisi A. Ali Ural, Ahmet Mercan, Asım Gültekin, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Hüseyin Akın, Hüseyin Emiroğlu, İrfan Çalışan, Mahmut Bıyıklı ve Mustafa Özcan'ın oluşturduğu Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'nin jürisinde Ahmet Kot, A. Ali Ural, D. Mehmet Doğan, Handan İnci ve Haydar Ergülen yer aldı.

Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Ali Ural, "Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz İstanbul Edebiyat Festivali'nin her yıl kapsama alanını genişletmesi ve kültür dünyamızda kalıcı izler bırakması için gayret sarf ediyoruz." dedi. "Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'ni düşünürken, edebiyat adamlarımızın hemen hepsinin, edebiyat hayatlarını bütünüyle gözden geçirme titizliğini gösterdik. Dikkat ettiğimiz hususlardan en önemlisi; bu değerli şahsiyetlerin, edebiyat mevsimini ömürleri boyunca solumuş olmaları ve eserleriyle bu mevsimi ölümsüzleştirmeleridir. Adı ödül olsa da hayatla ödenmiş bu akıl ve ruh hasadının maddi veya manevi karşılığını vermek mümkün değildir. Onların varlığını işaret ederek göstermek, hem bir övünç hem bir naçizane takdir, hem de gelecek kuşağa alınması gereken yolu göstermekten ibarettir." diyen A. Ali Ural, Şiir, roman, öykü ve deneme dallarında, bu dalların hem kendi yapılarına, hem de edebiyatımızdaki gelişim seyrine uygun ayrı ayrı kriterler eşliğinde değerlendirmeler yapıldığını, ancak asıl kriterlerinin, ödülle işaret edilecek kişiliğin alanında vazgeçilmez bir yeri olması, bir ömür boyu bu yeri taçlandıran ölümsüz eserler vermesi ve bu başarısını günümüze de taşıyabilmesi olduğunu da dile getirdi.

A.Ali Ural, şiir ödülü Ülkü Tamer'e, roman ödülü Sevinç Çokum'a, öykü ödülü Rasim Özdenören'e, deneme ödülü ise Beşi Ayvazoğlu'na verildiğini açıkladı.