Akyurt Süpermarket Konya'da şube açtı

Perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından Akyurt Süpermarket AŞ Ankara dışındaki ilk yatırımını Konya'ya yaptı.

Akyurt Süpermarket'in Binkonu

Perakende sektörünün önde gelen kuruluşlarından Akyurt Süpermarket AŞ Ankara dışındaki ilk yatırımını Konya'ya yaptı.

Akyurt Süpermarket'in Binkonut Oval Çarşı Şubesi bugün törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Akyurt Süpermarket A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Uyanık, 1996 yılında zincir mağazacılık alanında yatırımlarını artıran Akyurt'un bugün 38 modern mağazası bulunduğunu bildirdi. Yaklaşık bin personel çalıştırdıklarını anlatan Uyanık, toplam 45 bin metrekarelik satış alanı ile yılda 50 milyon tüketiciye hizmet verdiklerini belirtti.

2010 yılı sonuna kadar açılacak yeni mağazaları ile şube sayısını 41'e, personel sayısını da bin 200'e çıkaracaklarını dile getiren Uyanık, "Konya'da ilk olarak Bin konut mağazası yatırımı tamamlanmıştır. Sırası ile Mesnevi ve Bosna Hersek mağazaları açılışı planlanmış ve yatırım çalışmalarına başlanmıştır. Hedef 2011 ve devamında Konya'da yatırımlarımızı artırarak istikrarlı büyümemize devam etmek ve tüm Konyalı tüketicilerin beğenisi kazanmaktır." dedi.

ÜRÜNLER KONYA'DAN TEDARİK EDİLECEK

İbrahim Uyanık, Akyurt'un prensip olarak tüm ürün tedarikini Konya'nın yerli üreticilerinden ve tedarikçilerinden karşılayacağını anlattı. Konya'nın ticaretine ve üretimine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Uyanık, Konya'nın yerli üretimi olan tüm ürün ve markaları ile birlikte hareket ederek büyümeyi amaçladıklarını ifade etti. Uyanık, "Konyamızın büyüme ve gelişimine katkı sağlamak için tüm istihdamı Konya'dan gerçekleştirerek, 2011 Şubat ayına kadar gerçekleşecek yatırımlarımızda 200 çalışanı istihdam etmeyi planlıyoruz." dedi.