AK Parti İl Başkanı Geldi: Tirebolu İlçe Teşkilatı'nın görevden alınmasıyla ilgili bir talebim olmadı

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost ve İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla ilgili bir taleb

AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost ve İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla ilgili bir talebinin olmadığını belirtti.

Mehmet Geldi, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nda 28 asil ve yedek üyenin, yönetim kurulunun tekrar yapılanması amacıyla istifa ettiğini hatırlattı. İstifalar nedeniyle AK Parti Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nun münfesih hale geldiğini aktaran Geldi, istifaya zorlandığını iddia eden ilçe başkanı Dost'un, iddiasının doğru olmadığını savundu.

AK Parti Tirebolu İlçe Başkanı Hüseyin Dost ve İlçe Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasıyla ilgili bir talebinin olmadığını aktaran Geldi, "Tirebolu ilçe başkanımız AK Parti'ye güzel hizmetleri geçmiş bir kardeşimizdir. Kendisinin görevden alınması için bir talebimiz olmamıştır." dedi.

"Tirebolu teşkilatının, Tirebolu'da daha sağlıklı bir yapılanma ihtiyacı ortaya çıkmıştır." diyen Geldi, şöyle devam etti: "Bu talepleri AK Parti Genel Merkezi'ne iletilmiştir. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcımız Sayın Mahmut Göksü, Genel Merkez Giresun Koordinatörü Zonguldak Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan, Tirebolu Teşkilatı ile istişarelerde bulunmuşlardır. Kendileri değerlendirme aşamasında iken Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden 17 kişi ve yedek üyelerden 11 kişi AK Parti Tirebolu ilçe Teşkilatı'nın yeniden yapılandırılmasına fırsat vermek amacıyla istifa etmişlerdir. Tirebolu İlçe Teşkilatı ve ilçe başkanımızın görevden alınması yönünde hiçbir zaman talebim olmamıştır. Esasen Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ve il başkanının ya da diğer milletvekillerinin teşkilatlar üzerinde bir hesabı olamaz. AK Parti'nin teşkilat yapısı ve milletvekili aday belirleme yöntemi buna engel olmaktadır. Dolayısıyla Tirebolu İlçe Başkanlığı, Tirebolu İlçe Yönetim Kurulu'nun talebi üzerine istifa etmeleri ile münfesih hale gelmiştir."

Geldi, Hüseyin Dosta, AK Parti'ye bugüne kadar yaptığı hizmetleri ve bundan sonra da yapacağı katkı ve hizmetleri için teşekkür etti, siyasi ve ticari hayatında kendisine başarılar diledi.