'Turist'in gerçek yönetmeni

'Turist'in çekimleri Johnny Depp'in sevgilisi Vanessa Paradis'nin kıskançlıkları yüzünden defalarca değişti. Angelina Jolie'nin kötü şöhretinden tedirgin olan Paradis'nin senaryonun biçimlenmesinde büyük katkısı var


Johnny Depp ve Angelina Jolie’nin ilk tanışıklığı Depp’in evindeki yemek davetinde oldu. Angelina Jolie ve Brad Pitt çocukları da getirmişti. Vanessa Paradis ve Depp’in iki çocuğu Brangelina klanıyla iyi anlaştı.
Bu buluşma sırasında Paradis’nin Angelina’yla ilgili bir derdi yoktu. O sıralar ‘Public Enemies’le meşgul olan Depp’in rol arkadaşı Marion Cotillard daha büyük bir problemdi. Yakınlarınca ‘flört etmeyi seven’ sözüyle kibarca tasvir edilen Cotillard, daha önce bir film setinde evli Fransız aktör Guillaume Canet’yi baştan çıkararak Diane Kruger’ın elinden almıştı. ‘Public Enemies’ setinden gelen haberler de Paradis’nin hoşuna gitmiyordu. Kıskançlığıyla tanınan Paradis bu Fransız rakipten hiç hoşlanmamıştı. 

Tam sular duruluyorken
Ama 10 senelik hayat arkadaşı çekimler boyunca gözünün ondan başkasını görmediğini, endişelenecek bir şey olmadığını söyleyerek huysuz kediyi sakinleştiriyordu. Depp-Paradis evinde tam sular durulmuşken, ‘The Tourist’in senaryosu kapıdan içeri girdi. Marion Cotillard’ın kötü şöhretinden tedirgin olan Paradis, baştan çıkarma ustası Jolie’nin adını seksi sahnelerde sevgilisinin yanında görünce sinirlendi. Depp’in filmi kesinlikle kabul etmemesi gerektiğini düşünüyordu. Çekimlerin büyük bölümü dünyanın en romantik kenti Venedik’te yapılacaktı. Paradis en kötü ihtimalle sık sık ziyarete gitmeyi planlasa da sevgilisini bir seks tanrıçasıyla ıtalya’da öpüşürken hayal ettikçe tedirgin oluyordu.
‘Mr. And Mrs. Smith’ setinde fazla zorlanmadan Brad Pitt’i Jennifer Aniston’dan çalan, öncesinde de Billy Bob Thornton’ı kısacık bir sürede karısı Laura Dern’den ayıran Jolie sevgilisiyle Venedik’te ateşli sahneler çekmeye hazırlanıyordu. Üstelik Vanessa, Dern’in “Bir gün Bob’u onunla (Jolie) yalnız bıraktım, ertesi gün boşanmak istediğini söyledi” sözünü de iyi hatırlıyordu. 

Sevişme sahnesine ‘sansür’
Çekimler ilerledikçe Paradis’nin huzursuzluğu arttı. Senaryoda istediği değişiklikler yapılmayınca, sevgilisini arayıp ciddi bir ültimatom verdi. Depp filmden çekilecekti. Ortada hiçbir şey olmasa da, kıskanç sevgilisini işinden çok önemseyen Depp, yapımcılarıyla başka birini bulmaları için konuşmaya başladı. Bir ara, iş o kadar ciddiye bindi ki, rol için Leonardo di Caprio ve Bradd Pitt düşünülmeye başlandı. Ne de olsa Brad çoktan baştan çıkmıştı, di Caprio da çapkınlıklarıyla ilgili kız arkadaşlarına hesap vermemesiyle ünlüydü. Fakat mart ayında film çekimlerinin fotoğrafları internet sitelerine düşmüş, tanıtımlar hazırlanmış, prodüksiyon takvimi belirlenmişti. Depp’in kıskanç sevgili yüzünden işi bırakması binlerce dolar zarar demekti.
Böylece Paradis ile masaya oturuldu, rahatsız olduğu sahneler bir bir belirlendi. Senaryodaki ‘ateş’ olabildiği ölçüde söndürüldü. Çılgın sevişme sahnesinin kırpılması, filmin şöhretine zarar verse de Paradis’nin yüreğine biraz su serpti.