Polise ateş açtılar, kendi arkadaşlarını vurdular

İzmir'in Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde uygulama yapan resmî polis aracına, bir otomobilden ateş açıldı. Saldırganların açtığı üç el ateşte, kimlik k

İzmir'in Konak ilçesi Ballıkuyu semtinde uygulama yapan resmî polis aracına, bir otomobilden ateş açıldı. Saldırganların açtığı üç el ateşte, kimlik kontrolu yapılan arkadaşları seken bir kurşunla yaralandı. Saldırıda polis memurları yara almadı.

Olay, sabaha karşı saat 02.00 sıralarında, Hacı Ali Efendi Caddesi'nde meydana geldi. Konak Asayiş Ekipler Amirliği'ne bağlı 48128 kod numaralı ekip, sokakta uygulama yapmaya başladı. Bu sırada içinde dört kişi bulunan 20 ZZ 432 plakalı otomobili durduran polis, kimliklerini kontrol etmek istedi. Direnerek zorluk çıkaran şüphelilerden biri, iddiaya göre tabancasını çıkararak polis memurlarına üç el ateş etti. Bu sırada polislerle tartışmakta olan arkadaşları Celal A. (28), seken kurşunlardan birinin sağ ayak bileğine isabet etmesiyle yaralandı. Bunun üzerine otomobil, içinde üç kişiyle kaçtı.

Yaralı, olay yerine gelen iki arkadaşı tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerin yara almadığı saldırının ardından olay yerine, asayişin yanısıra terör ve cinayet bürosu ekipleri de sevkedildi. Bölgede geniş çaplı araştırma başlatıldı. Kaçan zanlılar Abdurrahman T. (26), Mehmet O. (23) ve Mustafa Y. (18), kısa bir süre sonra yakalanarak gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Zanlıların kaçtığı otomobilde de arama yapıldı. Hastanede tedavisi tamamlanan Celal A. ile kendisine yardım eden arkadaşları Kadri C. ve Orhan G. de gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.