Kılıçdaroğlu, Ormancılardan Oy İstedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidar orman köylüsünün sorunlarını çözmüyor. Çözüm istiyorsanız çözüm üreten partilere oy verin, en azından deneyin" dedi.

Ormancılık Kooperatifleri (OR-KOOP) Merkez Birliği'nin 2010 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısı, Dedeman Otel'de yapıldı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı.
OR-KOOP Genel Başkanı Cafer Yüksel yaptığı konuşmada, toplantının yapılış amacının uzmanlarla bir istişarede ve değerlendirmede bulunmak, gelecek yıla ilişkin projelerin, çalışmaların planlanmasını yapmak olduğunu söyledi. Yüksel, Türkiye'nin seçim atmosferine girdiğini belirterek, yıllardır Orman köylüsünün görülmediğini ve sorunlarının çözülmediğini ifade etti.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, "Söze sitemle başlamak olayları ne kadar çözer bilmiyorum" diyerek, OR-KOOP Genel Başkanı Yüksel'in 8 yılda sorunlarının çözülemediğini söylediğini aktardı. "Sorunları yaşayan sizsiniz. Siyaset kurumu sorunlara bigane kalmamalıdır" diyen Kılıçdaroğlu, her siyasal partinin ve iktidarın varolan sorunları çözmek istediğini belirtti. "Peki neden bu sorunları çözmez?" diye soran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Eğer bir siyasi parti 'ne yaparsam yapayım zaten onlar bana oy veriyorlar' diyorsa zaten sorunları çözmez. Çantada keklik görüyorlar. Gelip sorunları çözmüyor demek yerine sorunlarımızı çözecek bir siyasal oluşuma destek vermek gerekir. O zaman göreceksiniz ki sorunlar çözülecek. Sorun iktidarda değil gözü kapalı gidip oy verende. İktidar orman köylüsünün sorunlarını çözmüyor. Çözüm istiyorsanız çözüm üreten partilere oy verin, en azından deneyin."
En yoksul kesimin orman köylüsü olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Sorunları kim çözmüyorsa bu sorunun cevabını siz vereceksiniz. İktidarda yıllardır kimler vardı" diye sordu. Soru sorulan demokrasilerde demokrasilerin gelişeceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Orman köylüsü vergisini de öder. Peki siz bu vergiler nereye harcanıyor diye sordunuz mu? Orman köylüsü yoksul haliyle vergisini veriyor, onlar zengin halleriyle vergisi vermiyor. Bu tabloyu çok iyi değerlendirmek lazım" şeklinde konuştu.
Milliyetçilik anlayışlarını "önce bizim insanımız kazanacak ve zenginleşecek" sözleriyle ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çözüm sizin elinizde. Partilerin programlarına bakacaksınız, ona göre oy vereceksiniz" dedi.