Gölmarmara Gölü'nde Balık Hüsranı

Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Tekelioğlu köyünde bulunan balık pazarında hem balıkçılar hem de vatandaşlar hüsran yaşadı.

Gölmarmara Gölü'nde Balık Hüsranı
Salihli'nin Tekelioğlu köyünde bulunan ve kısa adı GÖL-KOP olan S.S. Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Üretim ve Değerlendirme Kooperatifi Başkanı Mehmet Altınova, kooperatif üyelerinin beklenen oranda balık yakalayamadıklarını ifade etti. Altınova, Haziran ayı başında start alan ve Şubat ayı sonunda tamamlanacak olan av sezonunda şu ana kadar beklenen oranda balık elde edilemediğini ifade ederek, "Kooperatifimizin toplam 90 üyesi bulunuyor. Üyelerimizin bir çoğu av sezonu boyunca hemen hemen hergün
balık avına çıkıyor. Özellikle yaz aylarında oldukça önemli miktarlarda balık yakalayabiliyoruz. Günlük 600-700 kilogram balık yakaladığımız da oluyor. Ancak kış mevsimi geldiğinde üyelerimiz hüsran yaşıyor. Balık, havanın durumuna göre suyun altına saklanıyor ve çıkmıyor. Bu günlerde de hava puslu ve soğuk olduğu için balıklar derinlerde oluyor. Bu nedenle de istediğimiz oranda balık yakalayamıyoruz. Son bir kaç günde ortalama 70-80 kilogram balık yakalayabiliyoruz" dedi.
GÖL-KOP Başkanı Mehmet Altınova, Gölmarmara Gölü'nde genellikle Sazan ve Yayın yakalandığını ifade ederek, "Kooperatifimizin üyesi olan balıkçılar yakaladıkları balı direk kooperatif binamıza getiriyor. Burada hemen hemen her gün onlarca alıcı var. Gerek vatandaş gerekse balık satıcıları buraya geliyor ve gölden çıkan balıkları hemen alıp gidiyor. Balığın kg 8 TL ise biz 9 TL'den satıyoruz ve 1 TL kooperatifimize kalıyor" diye konuştu.
40 yıldır balıkçılık yapan İbrahim Çetin isimli bir balıkçı ise geçen hafta 140-150 kilogram balık yakaladığını ancak bugünlerde havanın soğuması nedeniyle balıkların derinlere inmesinden dolayı günlük ortalama 1 yada 2 balık yakalayabildiklerini söyledi.
Cevdet Erener adlı balıkçı da aynı dertten yakınarak havaların bir an önce düzelmesini beklediklerini söyledi.