Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde Teknokent açılışına katılacak, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde Teknokent açılışına katılacak, Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Camii ve Külliye'yi ziyaret edecek, Çakmak Caddesi'nde yürüyüş yapacak, Yüzevler Restoran'da öğle yemeği yiyecek. (11.00-12.00-13.15-13.30-14.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de valiliği ziyaret edecek, Karayolları Parkı'nda toplu açılış törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, belediyeyi, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Artuklu Üniversitesi'nde ''Nesiller Buluşuyor'' programına katılacak, üniversite rektörlüğüne ziyaret gerçekleştirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam da İstanbul'da Ahmet Kaya'nın ölümünün 10. Yılı dolayısıyla, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek "An Gelir, Onsuz 10 yıl" adlı anma etkinliğine katılacak. (11.25-12.00-13.35-14.15-15.00-17.00-20.00)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski Genel Sekreteri Önder Sav ile TBMM'de ayrı ayrı görüşecek.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç İzmir'de "Basın-Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı" dikim törenine katılacak. Arınç, daha sonra Bucaspor-Manisaspor karşılaşmasını izleyecek. (11.00 - 17.00)

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Yaşar, Yeni Şafak Gazetesi Yazarları Hakan Albayrak ve Murat Aksoy'un katılımıyla, MÜSİAD Kayseri Şubesinin ev sahipliğinde kahvaltılı 'Sohbet Toplantısı' yapılacak.

Anadolu Kültür Derneği Muharrem Ayı sebebiyle iftar yemeği verecek. (17.15)

Kayseri Hacı Bektaş Veli Araştırma Yaşatma Derneği ve Kayseri Alevi Kültür Merkezi öncülüğünde Federasyon Genel Başkanı Ali Balkız'ın katılacağı İç Anadolu Alevi Buluşması gerçekleştirilecek. Alevilerin yaşadığı güncel ve yerel sorunların tartışılacağı ve çözüm için atılması geren adımların konuşulacağı toplantı Cumartesi günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılacak. (13.00)

Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak. (10.30)

Kosova Cumhuriyeti, bağımsızlık ilanının ardından ilk genel seçimler için sandık başına gidiyor. 1 milyon 600 binden fazla kayıtlı seçmen, 120 üyeli parlamentoyu belirleyecek.

Irak'ın kuzeyinde bulunan bölgesel Kürt yönetimi Mesut Barzani'nin başkanlık ettiği Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) kongresi takip ediliyor.

Tayland uluslararası havacılık fuarına ev sahipliği yapıyor.

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda oynayacağı Büyükşehir Belediyespor maçı için İstanbul'a gidecek. (09.40)

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta maçlarına Kardemir D.Ç Karabükspor - Medical Park Antalyaspor, Bucaspor-Manisaspor ve Galatasaray - Gençlerbirliği karşılaşmalarıyla devam edilecek. (13.30 - 17.00 - 19.00)

Bank Asya 1. Lig'de 16. hafta maçları Boluspor - Mersin İdmanyurdu ve Diyarbakırspor - Güngören Belediyespor karşılaşmalarıyla başlıyor (14.00 / 19.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 9. hafta Banvit - Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka - Antalya Büyükşehir Belediye, Aliağa Petkim - Galatasaray Cafe Crown, Türk Telekom - Mersin Büyükşehir Belediye, Bornova Belediyesi - Tofaş, Oyak Renault - Pınar Karşıyaka, Olin Edirne - Medical Park Trabzonspor ve Fenerbahçe Ülker - Erdemir karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (13.00-15.00-16.00-17.00)