Adıyaman 2011'de sayılacak

Adıyaman'da Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne ilişkin bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet T

Adıyaman'da Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne ilişkin bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürü Ahmet Tan, 2011 yılında uygulanmaya başlanacak konut ve nüfus sayımı sistemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminin bütün birimleri ilgilendiren ve işlerini kolaylaştıran bir altyapı olduğunu anlatan Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Bölge Müdürü Ahmet Tan, sistemin tam ve sağlıklı bir şekilde işlemesi için illerde ve ilçelerde kurumların yapmaları gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalarda bulundu. Tan, "TUİK olarak yerel idarelerden isteğimiz ve olmazsa olmazlarımızdan biri de numarataj sisteminin sağlıklı bir şekilde işlenerek bu bilgilerin sürekli güncellenmesidir. Adıyaman Belediyesi bunun alt yapısını gayet güzel hazırlamış ve bilgileri tek elden toplayarak, bu sistemi hayata geçirmiştir. Adıyaman Belediyesi'nin yapmış olduğu bu çalışma inşallah diğer ilçe ve belde belediyelerimize de örnek olur." dedi.

Toplantıda konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, "Ülkemizde yaşayan nüfusun yerleşim yeri ayrımında büyüklüğü 2007 yılından itibaren adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden elde edilmekte olup, demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlara ilişkin bilgiler nüfus sayımları ile belirlenmektedir. Bugüne kadar düzenli aralıklar ile nüfus sayımları gerçekleştirilmiş, plan ve programlar bu sayımların sonuçlarına göre yapılmıştır. Gelecek nüfus sayımı 2011 yılında Resmi İstatistik Programı kapsamında idari kayıtlara göre yapılacaktır. 2011 yılındaki nüfus ve konut sayımı, idari kayıtlar, ADNKS ve Ulusal Adres Veritabanı'ndaki bilgilere dayalı olarak yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Sodan başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına TUİK Bölge Müdürü Ahmet Tan, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşların amirleri ve temsilcileri katıldı.