13 Yıl Sonra Vali Gördüler

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Terme ilçesine bağlı Ambartepe, Bazlamaç, Kocaman, Evci ve Kozluk beldelerini ziyaret etti.

13 Yıl Sonra Vali Gördüler
İlk ziyaretini Ambartepe beldesine gerçekleştiren Vali Hüseyin Aksoy, Ambartepe Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Vali Aksoy burada Belediye Başkanı Alaettin Gök tarafından karşılandı. Belediye Başkanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi aktaran Başkan Gök yaptığı konuşmasında, "13 yıl üzerine beldemizde bir valimizi görmenin mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmasında, "Gerek illerin, gerek ilçelerin ve gerekse beldelerin kalkınmasında belediye başkanlıklarına önemli görevler düşmektedir. Ben, göreve başladıktan kısa bir süre sonra yerinde incelemelerde bulunmak üzere ilçelerimizi ziyaret ettim. Bu gezilerim de belirli aralıklar devam edecektir. Sorunlar karşısında çözümü birlikte üreteceğiz, birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Belde pazaryerinde de incelemelerde bulunup, pazar esnafı ve belde sakinleriyle yaptığı sohbet sonrası Töngellibel Eroğlu İlköğretim Okulu'nu ziyaret edip, burada öğrencilerin eğitimi hakkında ilgililerden bilgi alan Vali Aksoy, öğrencilerle bir süre sohbetin ardından kendilerinin bir isteğinin olup olmadığını sordu. Öğrenciler de Vali Aksoy'dan beldelerine bir lise yapılması talebinde bulundu. Vali de öğrencilerin bu isteği üzerine, "Bu isteğiniz beni çok mutlu etti. Bunu değerlendireceğiz" dedi.
Vali Hüseyin Aksoy, daha sonra sağlık ocağında incelemelerde bulunarak yetkililerden beldenin sağlık sorunları hakkında bilgi aldı.
Samsun Valisi, Ambartepe ziyaretinin ardından Bazlamaç beldesine hareket etti. Burada ilk ziyaretini Belediye Başkanlığı'na yapan Vali Aksoy'a, Belediye Başkanı Mehmet Devranlı tarafından Belediye Başkanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi sunuldu. Bazlamaç Belediye Başkanı Mehmet Devranlı yaptığı konuşmasında, "Sayın Valimizin ziyaretleri bizleri onurlandırdı" diye konuştu.
Vali Hüseyin Aksoy, "Gerek ilçelerimizin gerekse beldelerimizin daha da kalkınması için sorunların çözümü noktasında gayretli ve ortak akıl anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Bazlamaç İlköğretim Okulu'nda da incelemelerde bulunan Vali Aksoy, buradan Kocaman beldesine geçti.
Kocaman Belediye Başkanı İsmail Sezai Uzun tarafından karşılanan Vali Hüseyin Aksoy, ilk ziyaretini Belediye Başkanlığı'na gerçekleştirdi. Başkan Uzun belediyenin çalışmaları hakkında Vali'ye bilgi vererek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Sayın Valimiz daha sonra Kocaman İlköğretim Okulu'nda da incelemelerde bulunup, öğrencilerle sohbet edip yetkililerden bilgi aldı.
Terme ilçesi ve beldelerinde incelemelerine devam eden Vali Aksoy, Terme Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Vali Hüseyin Aksoy burada Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu tarafından karşılandı. İlçenin yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, "Valimizin ziyaretleri bizleri son derece mutlu etti" diye konuştu.
Vali Hüseyin Aksoy ise, "İlçelerimize yaptığım ziyaretlerimin amacı, ilçelerimizi daha iyi bir noktaya taşımak için yerinde incelemelerde bulunup tespitler yapmaktır. Hep birlikte çalışıp sorunlarımızı gidermeye çalışacağız" açıklamasında bulundu.
Terme Belediye Başkanlığı'nın ardından Evci beldesine giden Vali Aksoy'u, burada Belediye Başkanı Mustafa Gökçe karşıladı. İnceleme gezilerine devam eden Vali, daha sonra Kozluk beldesine geçti. Beldeye gelişinde Belediye Başkanı Şenol Kul ve vatandaşlar tarafından karşılanan Samsun Valisi, burada kendisini yoğun sevgi gösterisiyle karşılayan vatandaşlara karşı yaptığı konuşmasında, "Kozluk belde halkının beni bu şekilde karşılaması çok mutlu etti" dedi.
Vali Aksoy ise yaptığı konuşmasında, "İmkanlar ölçüsünde sorunlarımızı hep birlikte yerinde çözeceğiz'' ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, Vali Aksoy'a üzeri işlemeli cam bir vazo takdim geçti.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un ziyaret ve incelemelerine Terme Kaymakamlığı'na vekalet eden Salıpazarı Kaymakamı Arif Karaman, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu katıldı.