Ulaşım sempozyumunda 'zam' protestosu

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Transist İstanbul 2010 Sempozyumu'nda bir grup gösterici, toplu ulaşıma yapılan zamları protesto etti. Sem

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Transist İstanbul 2010 Sempozyumu'nda bir grup gösterici, toplu ulaşıma yapılan zamları protesto etti. Sempozyum kapsamında açılacak serginin kurdelası kesilirken protesto gerçekleştirilen grupla güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Kongre salonu koridorlarında yaşanan arbede sonrası çok sayıda eylemci gözaltına alındı.

Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Ulusal Toplu Ulaşım Sempozyumu ve Sergisi'nin açılışı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi törenle yapıldı. Daha önce katılacakları belirtilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılmadığı serginin açılışını İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı yaptı. Açılış konuşmalarının ardından yetkililer Toplu Ulaşım Sergisi'nin açılış kurdelasını kesmeye gitti. Kurdela kesim töreni sırasında bir grup gösterici, ulaşım ücretlerini ve zamları protesto etmeye başladı. Protestoya anında müdahale eden güvenlik görevlileri ve polis ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Haliç Kongre Merkezi koridoru, gözaltına direnen göstericilerle polis arasında sert tartışma ve arbedeye sahne oldu. İETT yetkilileri olduğu öğrenilen bazı kişilerin de göstericilere müdahalesiyle arbede iyice büyüdü. Güvenlik görevlilerinin protestocuları gözaltına alması sırasında polis ve eylemciler arasında yumruklaşmaya varan olaylar yaşandı. Ardından arbedenin dışında kalan göstericiler polis ekiplerine tepki gösterdi ve basın mensuplarına açıklama yapmaya başladı. Bir vatandaşın da göstericilere tepki göstermesi üzerine polis, kalan göstericileri de gözaltına aldı. Yaşanan ikinci arbedenin ardından gözaltına alınan göstericiler çevik kuvvet otobüslerine alındı.

Bu sırada göstericiler ve polis arasında kelepçe tartışması yaşandı. Ellerine kelepçe takılan bir gösterici kelepçe çıkarılmadan arabaya girmek istemeyince kelepçesi çıkarıldı.