Rektör Akınoğlu hakkındaki iddiaları yalanladı

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan iddiaları yalanladı.

Akınoğlu açıklamasında, "Ç

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan iddiaları yalanladı.

Akınoğlu açıklamasında, "Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ve şahsımı hedef alan, iftira dolu kampanyalar yürütülmektedir. Amacı basın ahlak yasaları ve kurallarına göre, doğru ve dürüst habercilik yapmak olması gereken bu kuruluşlar, basın mesleğine de yazık etmektedir. Çukurova Üniversitesi ile çıkar ilişkilerine girmek isteyen, bu basın yayın organları, Adana'da bazı çevreler tarafından çeşitli yöntemler ile kullanılmaktadır." ifadesine yer verdi.

Üniversitenin gelişimini içine sindiremeyenlerin bulunduğunu belirten Akınoğlu, "Üniversitemizin gelişmesini içine sindiremeyen ve bunu sadece rektörlük yönetiminin başarısı olarak algılayan ve bundan rahatsız olduklarını, her fırsatta açıklamaktan geri kalmayan bu çevreler; yetersizliklerini, karalama, baskı, tehdit ve şantaj yöntemleri kullanarak ve kendi amaçları doğrultusunda kamuoyunu yanıltarak, kapatma çabası içerisindedir. Çukurova Üniversitesinin başarısı, üniversitemizin akademik ve idari kadroları ile, öğrencilerinin ortak başarısıdır. Bunları basit bir şekilde algılamak çok önemli bir hatadır. Çukurova Üniversitesinin rektörlük kadroları, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmenin gayreti içerisindedir." ifadesini kullandı.

Akınoğlu şu açıklamalarda bulundu: "Çukurova Üniversitesi rektörlüğü hiçbir sosyal ve medya baskısına boyun eğmez. Hiçbir kişi ve ticari kuruluş ile çıkar ilişkileri zincirine katılmaz. Bütün kararlarını doğru bildiği, doğru olduğuna inandığı görüşleri çerçevesinde alır ve davranışlarını bu yönde belirler. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünü aşarak, Üniversitemizin üst kuruluşu olan Yükseköğretim Kuruluna talimat gönderme cüretini, ibretle izliyoruz. Cumhuriyet Savcılarının, yasalar gereği, Yükseköğretim Kurulundan izin almadan ve yasalar çerçevesinde işlem yapma, iddianame hazırlama, yargılama yapma yetkileri vardır. Bırakınız bunları, hepimizin saygı duyması gereken Cumhuriyet Savcılarımız yapsın. Yalnız, lütfen elinizdeki bütün, belge olmayan fotokopilerinizi, yalan-yanlış ve kasıtlı olarak, kamuoyunu kendi çıkar amaçlarınız doğrultusunda, yönlendirme için kullanacağınıza, Cumhuriyet Savcılarımıza teslim ediniz."