Mimar Adaylarına Güneş Evinde Ders
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Aysel Alyamaç Yılmaz eşliğinde Güneş Evi'ne gelen Mimarlık Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, teknik incelemelerde bulunarak ders yaptı.

enerji konusunda bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını bildirdi. İki saatlik eğitimde öğrenciler de soruları ve sunumlarıyla derse katkı sundu. Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Aysel Alyamaç Yılmaz, her yıl "Güneşe Dayalı Yapı Tasarımı" dersi kapsamında Güneş Evi'ne geldiklerini belirterek, "Diyarbakır Güneş Evi, bizim için örnek ve model bir ev oldu. Buradaki sunumda öğrencilerimiz görsel olarak, görülmesi gerekenleri görerek teorik olarak edindikleri bilgileri pekiştiriyorlar" dedi.
Mimarlık Bölümü üçüncü sınıf öğrencilerinden Suzan Şen ise daha önce Güneş Evi'ne gelmediğini ancak merak da ettiğini belirterek, "Buradaki sunum ile teorik olarak aldığımız eğitim pekişti. Yapılarda kullanılan enerjinin değerli olduğunu anladık. Gördüklerimiz estetik açıdan da kafamıza yerleşti" diye konuştu.
